|kalendar

Na Univerzitetu u Tuzli postoji Business Start-up Centar, Centar za razvoj daljinskog učenja i Centar za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju.

Centar za razvoj daljinskog učenja
Osnovni cilj Univerzitetskog centra za razvoj daljinskog učenja na Univerzitetu u Tuzli je koordinirano uvođenje procesa daljinskog obrazovanja, kao modernog oblika obrazovanja, na sve fakultete Univerziteta u Tuzli, te pružanje usluga kontinuiranog obrazovanja (life-long education) za širu društvenu zajednicu.Business Start up Centar
Business Start-up Centar ima za cilj da pripremi i obrazuje studente o poduzetništvu i da im da podsticaj da započnu vlastiti biznis, kao i da ojača veze između Univerziteta i tržišta rada.

 

Centar za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju
Usvajanjem Statuta Univerziteta u Tuzli 21.10.2009.godine zvanično je formiran Centar za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju.
Osiguranje kvaliteta predstavlja temeljni preduslov za reformisanje i unaprijeđenje visokog obrazovanja, afirmaciju i prepoznatljivost Univerziteta, jačanje povjerenja društvene i akademske zajednice u našu instituciju, ali i kao neizbježan korak ka integraciji Univerziteta u Tuzli u Europski akademski prostor i generalno provođenje reformi. Mjere koje se provode u okviru osiguranja kvaliteta predstavljaju jedno od pouzdanih sredstava identifikacije dobrih iskustava, ali i oblasti u kojima je potrebno ili poželjno poboljšanje.


Uskoro se očekuje osnivanje Centra za strane jezike.

 

CISCO Akademija

Lokalna Cisco Akademija za mrežne tehnologije u Tuzli nudi:
Cisco Certified Network Associate - osnovni nastavni program koji uključuje temeljna znanja i primjene u području mrežnih tehnologija.
Nastavni program Cisco akademije mrežnih tehnologija - dizajniran je s namjerom da polaznike nauči osnovna znanja i vještine potrebne za dizajniranje, izgradnju i održavanje manjih i srednje velikih računarskih mreža.