Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > vodič za brucoše > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 29.05.2012. god.


 

ŠTA I KAKO STUDIRATI?

 

Stotine budućih studentica i studenata iz Tuzlanskog kantona, pa i šire posjetilo je danas tradicinonalnu manifestaciju „Dan otvorenog Univerziteta“ u Tuzli. U potrazi za odgovorom na pitanje „Šta i kako studirati na Univerzitetu u Tuzli“ djevojke i mladići sa srednjoškolskim diplomama obišli su štandove postavljene u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli.
„Dragi maturanti i maturantice, hvala što ste došli na Dan otvorenog Univerziteta. Ukoliko imate dilemu šta i kako studirati, nadam se da ćete je otkloniti, tako što ćete odabrati Univerzitet u Tuzli, iza kojeg je 35 godina uspješnog rada. I zapamtite, Univerzitet nije otvoren samo jedan dan. Danas je medjutim, otvoren samo za vas. Želim vam ugodan boravak i nadam se da ćemo se vidjeti u novoj akademskoj godini", kazala je u svom pozdravnom obraćanju prof.dr. Rejhana Dervišević, prorektorica za nastavu Univerziteta u Tuzli.

Tokom ove jednodnevne manifestacije završeni srednjoškolci, od profesora i budućih kolega, mogli su doznati uslove koje nudi 12 fakulteta, Akademija dramskih umjetnosti i 52 studijska odsjeka, tuzlanskog Univerziteta. O mogućnostima i načinima studiranja na fakultetima i odsjecima Univerziteta u Tuzli došao se upoznati i Hasan Čizmić, iz Srebrenika. Najviše se zadržao ispred štanda Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

 

Završio sam Srednju mašinsku školu i želja mi je nastaviti dalje školovanje u tom smjeru. Zato me i najviše interesuju uslovi koje nudi Mašinski fakultet. Osim toga sa završenim mašinstvom mogao bih odmah naći posao, jer nema mnogo mašinaca na biroima rada“, kaže maturant Hasan Čizmić iz Srebrenika.

 

 

I svi ostali koji su se našli ispred štanda Mašinskog fakulteta, u ugodnoj atmosferi i razgovoru sa mr. Sladjanom Lovrićem, višim asistentom, mogli su doznati kakvu opremu, uslove i perspektivu ima ovaj fakultet.


 

«Mašinstvo u Tuzli nije ostalo na nekadašnjem nivou. Posjedujemo modernu opremu i laboratorije. Razvijeni smo u tehničkom smislu i ne zaostajemo za evropskim standardima», kazao je mr. Sladjan Lovrić, viši asistent Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. On se nada da će naredne akademske godine više od 140 maturanata odabrati ovaj fakultet po čijem završetku, kako tvrdi, nećete imati problema pronaći posao.Potencijalni studenti i studentice imali su priliku i da obiđu prostorije fakulteta Univerziteta u Tuzli koji trenutno pohađa više od 17.000 studenata.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU