početna | webmail | untz a-z | kalendar
---
U N I V E R Z I T E T //U //T U Z L I

----------------------------------------OTVORENI UNIVERZITET 2003.

 


POZIV REKTORA UNIVERZITETA MATURANTIMA

Poštovani maturanti,

U narednim danima vi morate donijeti svoje prve životne odluke. Znam da to nije lako, jer te će odluke utjecati na vaš cijeli život. Vaša je prva odluka hoćete li nastaviti školovanje ili ćete potražiti posao. Ukoliko se odlucite da upišete fakultet, dajte sve od sebe da ga završite. Mi ćemo vam u tome značajno pomoći. Tako ćete otvoriti perspektive za budućnost i mogućnost da nađete dobro zaposlenje, da napredujete.

Druga odluka koju morate donijeti je gdje studirati. Mi bismo voljeli da to bude na Univerzitetu u Tuzli. U proteklih 45 godina na našem je Univerzitetu diplomiralo više od 22 hiljade studenata. Trenutno ih na 11 fakulteta i 34 različita studijska odsjeka studira 10.615. Ono što vam nudi Univerzitet u Tuzli sadržano je u ovoj brošuri. Ovdje su kontakt adrese i osnovni podaci o kriterijima upisa studenata u prvu godinu dodiplomskog studija na Univerzitet u Tuzli za 2003./2004. akademsku godinu. Na kraju brošure je i anketni listić kojeg vas molim da popunite. Na taj način mi provodimo istraživanje među maturantima i dobivamo dragocjenu povratnu spregu o kvaliteti naše ponude. Naše kapacitete ćemo prezentirati na OTVORENOM UNIVERZITETU u subotu, 24. maja 2003. godine u 9.00 sati u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli. Ova je manifestacija namijenjena isključivo vama. To je vaš dan i ja vas pozivam da dođete.

Dolaskom na OTVORENI UNIVERZITET olakšat ćete sebi donošenje i treće odluke - šta studirati. Oko te odluke vi vjerovatno imate i najveće dileme, jer ona struka za koju se odlučite sada, gotovo sigurno će vas pratiti cijeli život. Savremena gibanja, globalizacija, postindustrijska revolucija, te era savremenih komunikacija doveli su do revolucija u svim sferama ljudskog rada. Mi na Univerzitetu u Tuzli pratimo ta zbivanja i prilagođavamo se. Spremni smo pomoći i vama da se i vi prilagodite i osposobite za život u XXI. stoljeću. Mi vam pružamo šansu, na vama je da je prihvatite. Dođite na Otvoreni Univerzitet, upoznajte se s našim studijskim programima, raspitajte se o uvjetima za upis, o prijemnim ispitima. Hrabro zakoračite u akademsku zajednicu. Mi vas očekujemo.

Srdačno vaš,

Prof. dr. Izudin Kapetanović,
rektor Univerziteta u Tuzli



 

 



www untz.ba