UNIVERZITET U TUZLI

otvoreni univerzitet 2006


Google


www untz.ba
home > info za studente > otvoreni univerzitet 2006
rektorovo obraćanje > galerija portreta


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OTVORENI UNIVERZITET

Već petu godinu za redom Univerzitet u Tuzli je organiziovao manifestaciju OTVORENI UNIVERZITET.


OTVORENI UNIVERZITET ĆE SE ODRŽATI U
 SUBOTU, 13. MAJA 2006. GODINE U 9.00 SATI
U VELIKOJ DVORANI SKPC MEJDAN U TUZLI.


Cilj manifestacije je približiti maturantima Univerzitet u Tuzli, prezentirati njegove mogućnosti, kapacitete i potencijale. Želimo uvjeriti mlade Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine, pa i šire, da na Univerzitetu u Tuzli mogu dobiti dobro obrazovanje. Također hoćemo potaknuti i konkurenciju među fakultetima i studijskim odsjecima našeg Univerziteta i potaknuti ih u naporima da se bore za studente i da uspiju pridobiti najbolje maturante. Našim potencijalnim brucošima ćemo ovom manifestacijom pružiti i osnovne informacije o prijemnim ispitima, o uvjetima i kriterijima upisa na Univerzitet u Tuzli, o broju studenata koji će biti upisani na svaki odsjek. Bit će to također prilika da maturanti porazgovaraju s profesorima Univerziteta, svojim budućim kolegama i da otklone sve nejasnoće o odluci za budućnost.


OTVORENI UNIVERZITET bit će organiziran kao sajam - na štandovima u SPKC Mejdan gdje se prezentiraju fakulteti, a maturante dočekuju profesori Univerziteta i odgovaraju na sva njihova pitanja. Studentima će biti dostupni i pisani materijali o Univerzitetu i predstojećem upisu.

Cijelu manifestaciju prati kampanja upisa u novu akademsku godinu (promotivni materijali - brošura "Šta i kako", plakat, TV i radijski spotovi, specijalizirane emisije). Predviđa se i realizacija direktnog televizijskog prijenosa preko TV Tuzlanskog kantona.

S obzirom na vrlo ambiciozno kreiranu upisnu politikju, ideja je obići sve srednje škole u Tuzlankom kantonu, ali i u okruženju. Time ćemo postići izravni kontakt s fokusnom grupom (maturantima), potaknut ćemo kod njih interes za studiranjem na Univerzitetu u Tuzli. Osim toga, posjetom sredinama koje tangiraju Tuzlanski kanton (Brčko Distrikt, Posavski kanton, Zeničko-dobojski kanton, dio Republike Srpske) mi ćemo postići zastupljenost studenata iz svih krajeva BiH na Univerzitetu, što se uklapa u koncept univerziteta regije.