početna | webmail | untz a-z | kalendar
---
U N I V E R Z I T E T //U //T U Z L I

----------------------------------------OTVORENI UNIVERZITET 2003.

 


OTVORENI UNIVERZITET

 

ŠTA JE OTVORENI UNIVERZITET? Otvoreni Univerzitet je manifestacija namijenjena maturantima. Njezin je CILJ približiti buducim studentima Univerzitet u Tuzli, prezentirati njegove mogucnosti, kapacitete i potencijale. Želimo uvjeriti mlade Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine, pa i šire, da na Univerzitetu u Tuzli mogu dobiti dobro obrazovanje. Takoder hocemo potaknuti i konkurenciju medu fakultetima i studijskim odsjecima našeg Univerziteta i potaknuti ih u naporima da se bore za studente i da uspiju pridobiti najbolje maturante.

Našim potencijalnim brucošima cemo ovom manifestacijom pružiti i osnovne informacije o prijemnim ispitima, o uvjetima i kriterijima upisa na Univerzitet u Tuzli, o broju studenata koji ce biti upisani na svaki odsjek. Bit ce to takoder prilika da maturanti porazgovaraju s profesorima Univerziteta, svojim buducim kolegama i da otklone sve nejasnoce o odluci za buducnost.

Otvoreni univerzitet bit ce organiziran kao sajam - na štandovima u Univerzitetskoj dvorani bit ce prezentirani fakulteti, a na njih ce maturante docekivati profesori Univerziteta koji ce odgovarati na sva njihova pitanja. Studentima ce biti dostupni i pisani materijali o Univerzitetu i predstojecem upisu.

Od naredne, akademske 2003./2004. godine na Univerzitetu ce biti usvojen novi nastavni planovi i programi, bit ce otvoreni novi studijski odsjeci, a bit ce i uveden Evrospki sistem prijenosa bodova (kreditni sistem studiranja). Naši novi studenti imat ce cast da postanu prva generacija u Bosni i Hercegovini koja ce studirati po ovome europskom modelu studiranja. Na Otvorenom univerzitetu studenti ce biti upoznati i s ovim novinama.


OTVORENI UNIVERZITET ODRŽAT CE SE U SUBOTU, 24. MAJA 2002. GODINE OD 9.00 SATI U UNIVERZITETSKOJ SPORTSKOJ DVORANI U TUZLI.

 

 

 



www untz.ba