Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 19.03.2012. god.


Održana “Zimska univerzijada Bosne i Hercegovine 2012.”

 

U petak, 16. marta 2012. godine održana je „Zimska univerzijada Bosne i Hercegovine 2012.“ u kojoj su učešće uzeli nastavnici, saradnici i studenti svih javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini.

 

 

U okviru Univerzijade na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu održana su takmičenja u dvije discipline – u veleslalomu i skijaškom trčanju na 5 kilometara.

Nakon završetka takmičenja u obje skijaške discipline upriličena je svečana ceremonija proglašenja pobjednika i dodjele prigodnih priznanja za obje skijaške discipline prema kategorijama takmičara.

Priznanja za najuspješnije učesnike „Zimske univerzijade Bosne i Hercegovine“ pobjednicima su uručili prof. dr. Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Enver Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Munir Talović, dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Sead Redžepagić, dekan Stomatološkog fakulteta sa klinikama, gospodin Edin Numankadić, direktor Olimpijskog muzeja, i gospodin Said Fazlagić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU