Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 13.10.2011. god.


 

Prijem kod Rektora za drugoplasirane učesnike Svjetskog kupa u Show Dance plesu

 

Rektor Univerziteta u Tuzli, dr.sc. Enver Halilović, red.prof. je danas u prostorijama Rektorata Univerzita u Tuzli, primio članice reprezentacije Bosne i Hercegovine u Show Dance-u: Vanesu Klopić, Lejlu Lugavić i Vanesu Tinjić, koje su osvojile drugo mjesto i srebrnu medalju na Svjetskom kupu. Svjetski kup je održan u Beogradu u periodu od 07. do 08.10.2011.godine na kojem je učešće uzelo 2275 takmičara iz raznih dijelova svijeta.

 

 

Ovaj fantastični rezultat predstavlja uspjeh saradnje dva sportska kluba i to Univerzitetskog plesnog kluba Univerziteta u Tuzli i Kluba ritmičko sportske gimnastike „Sloboda“ Tuzla. Bitno je naglasiti da su treneri Univerzitetskog plesnog kluba, Dina Mirašćić i treneri u KRSG “Sloboda“ Tuzla, Svitlana Nosan Tinjić i Meliha Jahić zaslužne za odlične rezultate takmičara ova dva kluba na raznim sportskim plesnim takmičenjima.

- Danas mi je posebno zadovoljstvo da imamo ovakve goste. Zahvaljujem se trenerima i klubu na uloženom trudu i radu. Velika je čast uopšte učestvovati na ovakvim manifestacijama, a naročito postizati ovako dobre rezultate. Hvala Vam u ime Univerziteta i svih nas što ste pronijeli naše ime i predstavljali nas na Svjetskom kupu. Čestitam Vam i želim da sa takvim rezultatima nastavite i dalje. - rekao je Rektor Univerziteta u Tuzli.

Rektor Univerziteta u Tuzli, dr.sc. Enver Halilović, red.prof. je dodijelio najmlađim učesnicima Svjetskog kupa, Plaketu za izvanredan ostvaren rezultat na Svjetskom kupu u modernim plesovima.

 

Trener Univerzitetskog plesnog kluba, Dina Miraščić je u svom obraćanju istakla: -Mi smo u Beogradu, 07. oktobra 2011. godine predstavili grad Tuzlu, Univerzitet u Tuzli u najboljem svjetlu. Učestvovali smo u Show Dance-u, ovo je prvo inostrano takmičenje čime je taj rezultat za nas još i veći.

Predsjednik kluba ritmičko sportske gimnastie "Sloboda" Tuzla, Mirsad Tinjić se zahvalio na prijemu Rektoru Univerziteta u Tuzli i najavio učešće plesača u Svjetskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj koje je predviđeno za novembar mjesec tekuće godine.
Senad Softić, sekretar Univerzitetskog plesnog kluba je istakao da su presretni sa ostvarenim rezultatom, kao i saradnjom ova dva kluba.

Prijem je završen predajom osvojenog pehara Rektoru Univerziteta u Tuzli, sa riječima trenera Dine Miraščić:

- Ovaj rezultat poklanjamo Univerzitetu u Tuzli za 35 godina rada i postojanja Univerziteta.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU