Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 26.12.2011. god.


 

UNIVERZITETSKI BAL

 

 

U okviru obilježavanja 35. godišnjice Univerziteta u Tuzli, Univerzitet u Tuzli i Univerzitetsko sportsko društvo organizirali su Univerzitetski bal.

 

 

Tradicionalni VI Univerzitetski bal je organiziran u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, za uposlenike Univerziteta u Tuzli, profesore i studente, a sa ciljem afirmacije plesne kulture u Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

Predsjednik Univerzitetskog sportskog društva, prof. dr. Muris Đug obratio se prisutnima, zaželio im dobrodošlicu i čestitao 35. rođendan Univerziteta u Tuzli, uz nadu da će se ovakva druženja nastaviti i u budućnosti. Univerzitetski bal su svečano otvorili prof.dr. Rejhana Dervišević, prorektorica za nastavu i studentska pitanja i Alan Alagić, sekretar Univerzitetskog sportskog društva, uz taktove Valcera.

Univerzitetski bal je, ujedno bio i prilika da se uposelnici, saradnici, profesori i studenti druže na kraju kalendarske godine u opuštenoj atmosferi uz muziku i igru. U okviru zabavnog programa, pored plesnih tačaka članova Univerzitetskog plesnog kluba, priređena je i tombola, čija glavna nagrada je bila ljetovanje ili zimovanje za dvoje, u Makarskoj ili na Vlašiću, po želji dobitnika, u organizaciji Putničke agencije "Zmaj" Tuzla.

Pristuni su se složili kako ovakvih kulturnih manifestacija nedostaje gradu Tuzli, a organizatori su najavili da će u budućnosti posvetiti više pažnje afirmaciji sličnih sadržaja, kako na nivuo Univerziteta, tako i na širem planu.

 


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU