Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 19.09.2011. god.

 

Održana Svečana akademija povodom prijema brucoša
u akademsku zajednicu

 

 

Prvi dan nastave za sve brucoše Univerziteta u Tuzli obilježen je Svečanom akademijom, koja je danas održana u Univerzitetskoj sportskoj dvorani. Studentima su se prigodnim govorom obratili ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, prof.dr. Nađa Avdibašić -Vukadinović i rektor Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Enver Halilović i zaželjeli im uspješno studiranje i ulazak u akademsku zajednicu. Studenti su, također, imali priliku da se upoznaju sa menadžmentom Univerziteta i dekanima fakulteta.

˝Svima nam počinje nova akademska godina i zbog toga smo posebno radosni i zadovoljni. Vi, studenti, danas zvanično ulazite u akademsku zajednicu Univerziteta u Tuzli, a starije generacije su pronašle ovaj pojam ˝brucoši˝ kako bi istakli svoju razliku u odnosu na vas. Uvjeren sam, dijelim vaše, ali i uvjerenje mnogih drugih iz okruženja, da ste napravili pravi izbor. Trudite se da budete najbolji, ali i ambiciozni. Nemojte to kriti. Ne dopustite nikome da vas učini pesimistima, niti da vas razočara.˝, kazao je rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović u svom obraćanju.

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, Nađa Avdibašić-Vukadinović se također obratila brojnim prisutnima i studentima. U svom obraćanju je istakla da je svaka svečanost kao ova danas praznik mladosti, znanja, želje za radom i umjeće zalaganja. ˝Svečanost je to i za nas, a posebno za još novu generaciju članova naše akademske zajednice. Mi smo danas bogatiji za još jednu armiju brucoša. Najmanje što se u ovakvim prilikama mora osjetiti jesu zadovoljstvo, radost, ponos i svakako neskriveno divljenje i zahvalnost mladim ljudima koji i u ovako teškim vremenima ne priznaju prepreke i granice u ostvarivanju svojih snova i ciljeva˝, istakla je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, Nađa Avdibašić-Vukadinović.

"Ova akademska godina je počela 19. septembra, za razliku od prethodnih koje su počinjale u oktobru mjesecu, a naredna akademska godina će početi 1. septembra, što je u skladu sa bolonjskim principima studiranja. Neophodno je da se studentima obezbjedi dovoljno vremena za pohađanje nastave, učenje i spremanje ispita.", rekao je rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović.

Broj upisanih brucoša u I godinu I ciklusa studija na Univerzitet u Tuzli u ak. 2011/12 god. je 2792, s tim da ovo nije konačan broj upisanih brucoša, jer je još uvijek u toku III upisni rok na Prirodno-matematičkom fakultetu i Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU


 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz