Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 14.12.2011. god.


35 godina Univerziteta u Tuzli
Promovisan specijalni broj Studentskih novina

 

Dodatni doprinos obilježavanju 35. godišnjice postojanja Univerziteta u Tuzli danas su dali promotori prvog, odnosno specijalnog broja Studentskih novina, čiji je izdavač Unija studenata Univerziteta u Tuzli.


Novine su nastale tokom praktične nastave studenata studijskog odsjeka žurnalistike na Filozofskom fakultetu, a kako su naveli promotori, cilj projekta je stalna promocija studentskih tekstova i periodičnost izdavanja ovog lista.

-Drago mi je da sam imao priliku raditi sa našim studentima na realizaciji prvog broja Studentskih novina, i što u konačnici imamo materijalni dokaz njihovog rada i truda, a dobro je što je i Univerzitet u Tuzli konačno dobio novine kojima će studentima omogućiti stalni pristup relevantnim novostima o studentskim pitanjima, rekao je magistar Mirza Mahmutović, viši asistent na odsjeku za žurnalistiku.

Ideja za izdavanje Studenskih novina je potekla od profesora Najila Kurtića, a godišnjica Univerziteta je bila odlična prilika da se javnost upozna sa rezultatima rada studenata žurnalistike, koji su zadovoljni prilikom koja ima je ukazana da pokažu usvojeno znanje.

-Drago mi je što sam član grupe koja je učestvovala u kreiranju lista, i mislim da je ovo upravo ono što je nedostajalo studentima Univerziteta u Tuzli, jer novine nisu samo prilika da mi žurnalisti pokažemo svoje radove, već i da promovišemo rad drugih studenata i ponudimo relevantne informacije prijeko potrebne u procesu studiranja, rekao je Adnana Ćebić, student žurnalistike i pomoćnik glavnog urednika u Studentskim novinama.

Promotori su iskazali zahvalnost Univerzitetu u Tuzli na čelu sa rektorom prof.dr. Enverom Halilovićem, koji je pokazao razumijevanje za studentske interese i omogućio izdavanje Studentskih novina.


 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU