Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 02.02.2012. god.


 

Na Univerzitetu u Tuzli potpisano 99 ugovora o stipendiranju

 

Danas je u amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli školarina za sufinansiranje troškova postdiplomskog studija i sticanje naučnih stepena magistra i doktora nauka u 2011. godini za 99 uposlenika Univerziteta u Tuzli.

 

 


Riječ je o sredstvima Fonda za stipendiranje i nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno usavršavanje zaposlenika JU Univerzitet u Tuzli, odnosno vlastitim sredstvima Univerziteta, i za ovu namjenu izdvojeno je oko 90.000,00 KM.

„Vaši naučni i doktorski radovi, iskustva koja stičete radeći i istražujući, znanje koje ćete u narednim godinama dijeliti sa studentima i kolegama, najbolji su put za jačanje, i ljudskim potencijalom, unapređenje Univerziteta. Ovaj današnji čin jasno pokazuje spremnost svih zaposlenih na Univerzitetu u Tuzli da participiraju u razvoju nauke, ali i našeg kadrovskog potencijala, što sa vašim motivima, vašom željom za znanjem i odricanjima koje činite, zasigurno predstavlja ispravan put građenja ove visokoškolske ustanove“, kazao je, između ostalog rektor Halilović obraćajući se i čestitajući, danas prisutnim, mladim asistentima i profesorima.

Ugovore o sufinansiranju troškova školarine danas je potpisalo 9 magistara i 90 doktora nauka.
Inače, odluke o odobravanju školarina donesene su na sjednici Upravnog odbora Fonda i na osnovu ranije raspisanog Konkursa, a prema informacijama Fonda svi aplikanti koji su ispunjavali uvjete uvršteni su u dodjelu sredstava za ove namjene, u pojedinačnim iznosima od oko 13% od ukupnog iznosa cijene koštanja studija.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU