Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 25.11.2011. god.


 

Promovirano 168 magistara nauka i 1746 diplomanata
Univerziteta u Tuzli

 

Danas je u Tuzli održana svečana promocija magistara nauka i diplomanata koji su završili jedan stepen svoga školovanja na Univerzitetu u Tuzli u proteklih godinu dana. Svečano je promovirano 168 magistara nauka i 1746 diplomanata.

Svečana ceremonija promocije magistara i diplomanata održana je u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ u Tuzli, uz pristustvo više hiljada roditelja i prijatelja magistara i diplomanata, zvanica, prorektora, dekana, nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Tuzli.

Prigodan govor na ovoj svečanosti održao je rektor Univerziteta u Tuzli, dr. sc. Enver Halilović, redovni profesor. Prema riječima rektora Halilovića ovo je višestruko značajan događaj za Univerzitet u Tuzli:

- Pored toga što danas promoviramo najveći broj diplomanata i magistranata, ovo je svakako još dodatno veliki dan za Univerzitet i po činjenici da ovu svečanost organiziramo baš na veliki praznik Bosne i Hercegovine, Dan državnosti. Ovim činom na najbolji način obilježavamo i proslavljamo naš veliki praznik. Ovaj svečani događaj veliki je i nezaboravan za sve nas ovdje prisutne, ali posebno za one koji su primili danas diplome. - rekao je rektor Halilović, te dodao:

- Dragi i poštovani diplomanti i magistri, uzmite od nas, Vaših profesora ono što je dobro i vrijedno, odbacite i zaboravite ono što cijenite da nije za Vašu budućnost. Posmatrajte lijepe strane života i svijeta. Nemojte se zadovoljavati s ovim što ste postigli. Hrabrim Vas da idete dalje. Na Vašem Univerzitetu u Tuzli ste uvijek dobro došli kao svojoj dragoj i drugoj kući. Želim Vam još jednom čestitati uspješno okončan jedan ciklus obrazovanja. Pozivam Vas na nastavak obrazovanja na Vašem Univerzitetu. Želim Vam mnogo uspjeha u Vašem daljem obrazovanju i profesionalnom usavršavanju, ličnoj i porodičnoj sreći i zadovoljstvu.

Magistrima i diplomantima, profesorima i studentima, kao i svim prisutnima, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović, zbog spriječenosti da prisustvuje današnjoj svečanoj ceremoniji, uputila je telegram u kojem je uz čestitke diplomantima i magistrima nauka poželjelja lični i profesionalni uspjeh u životu i daljem usavršavanju.

Brojnim prisutnim roditeljima i prijateljima diplomanata i magistranata, ali i prorektorima, dekanima, nastavnicima i saradnicima na Univerzitetu u Tuzli obratio se i federalni ministar obrazovanja i nauke, Damir Mašić:

- Danas ste ovdje jer ste to zaslužili prije svega zahvaljujući svom trudu i radu, ali isto tako i zalaganju profesora koji su vam pomagali da postanete samostalne i stvaralačke ličnosti. Mi trebamo biti sretni jer naša zemlja postaje bogatija za 1935 diplomanata i magistranata. Ako je energija bit života kako kaže Aristotel, onda neka vam postignuti uspjesi donesu radost i motivišu vas da sa obnovljenom energijom i optimizmom težite stvaranju što viših ciljeva i novih saznanja. - rekao je između ostalog u svom obraćanju federalni ministar obrazovanja i nauke, Mašić.

Osim uručenja diploma na današnjoj svečanosti je upriličeno polaganje Hipokratove zakletve za svršene studente Farmaceutskog fakulteta i Medicinskog fakulteta. Polaganje zakletve je predvodio dekan Medicinskog fakulteta dr.sc. Farid Ljuca, vanredni profesor. Svečanu zakletvu su položili diplomanti koji su primili diplomu profesora sa Filozofskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Polaganje svečane zakletve za profesore predvodio je dekan Filozofskog fakulteta, dr. sc. Bego Omerčević, vanr. prof.

Na današnjoj svečanosti su uručene diplome diplomantima i magistrima nauka koji su se školovali na dvanaest fakulteta i Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli.

Ulazak u akademsku zajednicu Bosne i Hercegovine 168 magistara nauka i 1746 diplomanata Univerziteta u Tuzli obilježili su svečanim bacanjem kapa u zrak.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz