Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 20.02.2012. god.


 

"Dirhem" organizirao akciju čišćenja snijega ispred Univerziteta u Tuzli


Nevladina organizacija „Zlatnik-Dirhem“ iz Sanskog Mosta, uz pomoć aktivista iz Tuzle i u saradnji s građevinskom firmom „Tom-Cat“ doo Tuzla, organizirala je radnu akciju čišćenja snijega ispred Univerziteta u Tuzli, kao i pristupnih puteva prema svim fakultetima.

 

 

Akcija je sprovedena nakon obilnih sniježnih padavina koje su zahvatile Tuzlu i širu regiju, s ciljem uspostave što organiziranijeg i funkcionalnijeg rada javnih ustanova u gradu.

Prema riječima rektora Univerziteta u Tuzli, prof.dr. Envera Halilovića, ovakve i slične akcije zaslužuju pažnju i pokazuju visok nivo organiziranosti i pomoći za što brže uspostavljanje uređenog rada i života u bilo kojoj neočekivanoj situaciji što u konačnici dovodi do poboljšanja cjelokupnog društva.

Riječ je o vrlo značajnom donatorskom dijelu organizacije „Dirhem“ koji je u situaciji proglašenja vanrednih uvjeta omogućio neometan pristup svim organizacionim dijelovima Univerziteta u Tuzli, te je na taj način pružena podrška studentima i akademskom osoblju u što lakšem ispunjavanju njihovih univerzitetskih obaveza.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU