Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 24.04.2012. god.


 

Prezentirani programi stipendija japanske vlade za 2013. godinu

 

 

Kulturni ataše Ambasade Japana u BiH, gđa Tamaki Usuda, održala je danas na Univerzitetu u Tuzli prezentaciju četiri programa stipendija koje dodjeljuje japanska vlada za 2013. godinu. Program stipendiranja obuhvata stipendije za studente istraživače, dodiplomce, studente viših tehničkih škola, te studente fakulteta za stručno usavršavanje.

 

 


Nakon dva kratka filma o iskustvima stipendista, od kojih su mnogi ostali da rade u Japanu, gđa Usuda je upoznala studente s uslovima konkurisanja i mogućnostima koje stipendije nude, posebno istaknuvši da stipendija pokriva sve troškove boravaka u Japanu, kao i mjesečni džeparac od 2.700 KM. Za dodatne informacije o programima stipendiranja posjetite web stranicu:
http://www.bosnia.emb-japan.go.jp/BHS/CultureScholarships.html, gdje možete preuzeti sve potrebne formulare.

Prisutnim se obratila i Emina Ahmetović, stipendistkinja Vlade Japana koja je učestvovala u programu Intellectual Exchange. “Preporučujem svim zainteresovanim studentima da iskoriste ovu izvanrednu priliku”, rekla je Emina Ahmetović, dodavši da bogato iskustvo istraživačkog rada koji je obavljala u Japanu nosi sa sobom neprocjenjivu vrijednost.

Nakon prezentacije gđa Usuda sastala se s profesoricom Mensurom Aščerić, prorekotricom za međunarodnu saradnju Univerziteta u Tuzli, na kojem su razgovarale o mogućnostima saradnje Ambasade Japana i Univerziteta u Tuzli.
“Sigurni smo da ćemo nakon ove, za nas prve, posjete Univerzitetu u Tuzli, biti čest gost Vašeg Univerziteta”, rekla je gđa Usuda dodavši da se unaprijed raduje zajedničkoj saradnji dvije institucije.


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU