Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 19.12.2011. god.


 

35 godina Univerziteta u Tuzli
Svečani koncert UKUD "Zvonko Cerić"

 

U petak, 16.12.2011. god., na sceni Bosanskog kulturnog centra Tuzla, nastupilo je oko 300 izvođača povodom obilježavanja 35 godina postojanja i rada Univerziteta u Tuzli i 32 godine Univerzitetskog kulturno-umjetničkog društva ˝Zvonko Cerić˝.

 

Muzičkim i plesnim koreografijama predstavili su se učesnici različitog uzrasta: od predškolskog doba do veterana. Među igračima bilo je i onih koji nastupaju od osnivanja Društva, odnosno od 1979. godine.

Osim predstavljanja narodnih igara, uz pratnju orkestra, nastupili su i izvođači sevdalinki.

Gosp. Hazim Jusufović, predsjednik UKUD-a “Zvonko Cerić” kaže da je koncert rezime rada tokom svih ovih godina. “Tuzlanskoj publici se predstavilo 297 aktivnih članova našeg Društva. Nastupilo je svih devet ansambala, od čega je pet sekcija folklora, Narodni orkestar, Mješoviti hor, plesna sekcija i vokalni solisti: Ramiza Milkunić, Zekija Suman, Muhamed Mujkanović i Azra Husarkić”, kazao je gosp. Jusufović te najavio da bi sljedeće godine koncert mogao biti održan u većem prostoru, obzirom da se u sali BKC-a tražilo mjesto više.

Dodijeljene su nagrade članovima koji su diplomirali tokom ove godine, kao i zahvalnice za ˝vjernost˝ povodom 10 i 15 godina angažiranja.

Novac od prodatih ulaznica, kako su naveli organizatori, ići će u svrhe reparacije nošnji.

Veliku pažnju prisutnih pridobili su igrači najmlađe ˝Cerićeve˝ postave, od kojih neki još uvijek ne pohađaju ni osnovnu školu. Upravo oni su mlade nade, kako Društva, tako i Univerziteta u Tuzli u sklopu kojeg djeluju.

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU