Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 29.05.2012. god.



Univerzitet Pahang u Maleziji i Univerzitet u Tuzli potpisali Ugovor o saradnji

 

Univerzitet Pahang u Maleziji i Univerzitet u Tuzli potpisali su u utorak, 29.05.2012. godine, u prostorijama Rektorata Univerziteta u Tuzli, Ugovor o saradnji između dvije institucije. Ugovor je u ime Univerziteta Pahang potpisao dr.sc. Wan Faizal, a u ime Univerziteta u Tuzli prof.dr.sc. Snježana Marić, prorektorica za razvoj i ekonomsko - finansijske poslove Univerziteta u Tuzli.

 

 

Planirana saradnja obuhvatiće sljedeća područja interesovanja dvije institucije: uspostavljanje mreže i međusobne razmjene akademskog osoblja, administrativnog osoblja i studenata; zajedničko učešće na projektima; organizovanje zajedničkih studijskih programa, simpozijuma, seminara, kolegija, ljetnih škola, radionica i drugih oblika saradnje od zajedničkog interesa; te razmjenu akademske i stručne literature.

“Uvjereni smo da potpisivanje Ugovora predstavlja početak uspješne saradnje sa Univerzitetom u Tuzli”, istakao je dr.sc. Wan Faizal, predstavnik Univerziteta Pahang, te dodao da su u okviru međunarodne konferencije “Zelene tehnologije i ekosistemi za globalni održivi razvoj” (ICGTec 2012) koja je organizovana u saradnji između dva univerziteta, već definisane konkretne mogućnosti učešća u zajedničkim projektima.

“Zajednička saradnja na organizaciji izuzetno uspješne konferencije predstavlja samo početak bogate saradnje naše dvije institutcije”, istakla je prorektorica Marić, te dodala da je potpisivanjem Ugovora otvoren put za razmjenu akademskog osoblja i studenata dva univerziteta, što, pored drugih pogodnosti, takođe predstavlja bitan aspekt za akreditaciju Univerziteta u Tuzli.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU