Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 21.05.2012. god.


 

TIKA donirala 280 hiljada eura Univerzitetu u Tuzli


Predstavnici Univerziteta u Tuzli potpisali su Protokol o saradnji sa Turskom agencijom za medjunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA). Protokolom će biti omogućena obnova biblioteke i studentske službe, te formiranje univerzitetskog kampusa. Protokol o donaciji vrijednoj 280 hiljada eura, na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu, potpisali su direktor TIKA-e za BiH dr. Zulkuf Oruc i rektor Univerziteta u Tuzli prof.dr. Enver Halilović.

 

 

Univerzitet u Tuzli imao je zapažen nastup na nedavno završenom Medjunarodnom Sarajevo Business Forumu na kojem je predstavljeno 137 projekata i učestvovalo 25 zemalja.

«Potpisali smo ugovor sa TIKA-om o rekonstrukciji objekta biblioteke i studentske službe, te kampusa Univerziteta u Tuzli. Izuzetno mi je zadovoljstvo u ime 20 hiljada studenata i više od hiljadu zaposlenih na Univerzitetu u Tuzli zbog uspostavljanja ovako značajne saradnje», izjavio je rektor Halilović nakon potpisivanja Protokola.

«Turska agencije za medjunarodnu saradnju i koordinaciju kao i u svim sektorima ulaže u kulturne i obrazovne projekte kako bi se doprinjelo razvoju Bosne i Hercegovine», kazao je direktor TIKA-e za BiH dr. Zulkuf Oruc. Istakao je, da je, riječ o projektu vrijednom 280 hiljada eura i da se nada da će saradnja Turske agencije za medjunarodnu saradnju i koordinaciju ( TIKA-e) i Univerziteta u Tuzli i u budućnosti biti uspješna.

Tokom tri dana Sarajevo Business Foruma potpisano je deset sporazuma i obavljeno 150 poslovnih pregovora.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU