Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti  > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 25.05.2012. god.


 

 

Univerzitet u Tuzli obilježio 17. godišnjicu stradanja tuzlanske mladosti
„Kapija 1995.-2012.“

 

Na Slanoj Banji - Aleji mladosti, polaganjem cvijeća i vijenaca, te komemoracijom na Kapiji, danas je obilježeno sedamnaest godina od stradanja tuzlanske mladosti, najtežeg ratnog zločina nad civilima Tuzle kada je od granate sa Ozrena živote izgubila 71 osoba i gdje je ranjeno preko 200 naših sugrađana.
Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje, delegacije Univerziteta u Tuzli odale su počast nesretno stradalim mladićima i djevojkama Tuzle.

 

 

Delegacije Univerziteta u Tuzli na današnjem obilježavanju i Komemoraciji, činili su predstavnici menadžmenta, rektorata i dekani Univerziteta u Tuzli.

„Dvadeset peti maj je datum koji Tuzlu i sve nas podsjeća na najteži zločin u višestoljetnoj historiji ovog grada, koji se ne smije zaboraviti i koji se ne smije ponoviti. U samo jednom trenutku život je izgubila sedamdeset i jedna mlada osoba, među kojim su bili i studenti našeg Univerziteta. Tim činom svi smo izgubili dio nas, izgubili smo naše studente, prijatelje, članove porodica, naše najmilije.“, rekao je rektor Halilović.

Protokol obilježavanja sedamnaest godina od stradanja na Kapiji organizirala je Općina Tuzla, a pored ostalih, prije svih porodica nastradalih, počast poginulim odali su predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti svih nivoa upravljanja u Bosni i Hercegovini, predstavnici vjerskih institucija, Univerzitet u Tuzli, Oružane snage Bosne i Hercegovine, MUP TK, UKC Tuzla kao i predstavnici drugih javnih institucija i preduzeća, brojne nevladine organizacije i građani Tuzle.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU