Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 05.06.2012. god.



Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli

 

Tehnologija osvojila nogometni turnir

U četvrtak, 30. maja 2012. god., zvanično je otvorena manifestacija „Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli“, koja se održava već četvrtu godinu za redom.

 

 

Prvog dana manifestacije, na nogometnom poligonu pored Univerzitetske dvorane,organizovan je nogometni turnir na kojem su učestvovali studenti 12 fakulteta, a igralo se po knock-out sistemu. U prvom krugu su postignuti sljedeći rezultati:

• Pravo – Mašinstvo 0:3
• PMF – RGGF 0:5
• Tehnologija – Elektro 2:1
• Ekonomija – ASSD 4:0
• Medicina – FTOS 1:2
• Filozofski – ERF 2:0

Obzirom na broj ekipa, pobjednik jednog četvrfinala išao je direktno u finale, a voljom žrijeba, sreća je bila na strani Tehnologije koja se tako, sa samo dvije pobjede plasirala u finale. U preostala dva četvrtfinalna susreta, FTOS i RGGF su prošli u polufinale:

• Mašinsvo – FTOS 1:2
• EGGF – Ekonomija 3:0
• Tehnologija – Filzofski 1:0

Polufinale između FTOS-a i RGGF-a rješeno je tek nakon izvođenja penala, a uspješniji su bili igrači RGGF-a (2:1) koji su danas imali i najveću podršku sa tribina.

Tako su finale igrali Tehnologija i RGGF, te su budući Tehnolozi na kraju podigli pobjednički pehar. Utjeha RGGF-u bila je nagrada za najboljeg igrača turnira koju je dobio Emir Duranović. FTOS-u je, u konačnici, pripalo treće mjesto, a pehare je, kapitenima timova, uručio predsjednik Univerzitetskog sportskog društva, Muris Đug.

Ekonomija odbranila naslov u košarci

Na dan kasnije odigranom košarkaškom turniru, studenti Ekonomskog fakulteta su odbranili titulu pobjednika.

Učestvovalo je ukupno 8 timova, a sve utakmice igrane su u Univerzitetskoj dvorani. Na putu do finala, budući ekonomisti su, u četvrtfinalu, savladali Tehnologiju 68:56, a potom i, vrlo tijesno, ekipu RGGF-a 61:59. Bio je to, prema prikazanim igrama, i duel dvije najkvalitetnije ekipe, no žrijeb je htio da se sastanu u polufinalu.

Sa druge strane, ekipa Elektrotehnike je, u četvrtfinalu bila uspješnija od Mašinstva (45:41), da bi u polufinalu savladali Medicinu 47:39. U finalu su, fizički puno spremnij, igrači Ekonomije odigrali rutinski i uz mnogo atraktivnih poteza porazili Elektrotehniku rezultatom 64:61.

Nakon nogometnog i košarkaškog turnira, uslijedila je i jedna revijalna aktivnost u okviru manifestacije „Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli“. Već tradicionalna aktivnost „Pješačenjem do zdravlja“, a pješačit će se na planinu Konjuh.

Mašinstvo i FTOS najbolji u odbojci

U ponedeljak, 04.06.2012. god., u Univerzitetskoj dvorani, odigran je odbojkaški turnir u muškoj i ženskoj konkurenciji, a najuspješniji su bili odbojkaši Mašinskog fakulteta, kao i odbojkašice Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.

U ženkoj konkurenciji su se takmičile svega tri ekipe, a u finalu je FTOS odnio pobjedu nad Medicinom 2:1 u setovima (25:13; 22:25; 15:7), dok su treće mjesto osvojile odbojkašice RGGF-a.

Kod muškaraca je viđena jako kvalitetna igra šest ekipa, u kojoj su prednjačili dobro organizovani odbojkaši Mašinskog fakulteta, koji su u finalnoj utakmici tijesno savladali Ekonomiju rezultatom 2:0 (25:21; 26:24). Prethodno su, u polufinalu, mašinci pobjedili Visoku zdravstenu školu, dok je Ekonomija, u vrlo napetom i neizvjesnom susretu savladala FTOS koji je na kraju završio treći.



 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU