Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 27.04.2012. god.


 

Održan seminar "Sistemi prenaponske i gromobranske zaštite"

 

 

Dana, 27.04.2012. godine u Multimedijalnoj Sali Univerziteta u Tuzli je održan seminar pod nazivom: ''Sistemi prenaponske i gromobranske zaštite'', koga je organizovao Fakultet elektrotehnike u Tuzli zajedno sa kolegama sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

 

 


Uvodnu riječ je održao dekan Fakulteta elektrotehnike Tuzla, prof.dr.sc. Amir Tokić, kom prilikom je istakao da: ''Osnovni cilj ovog seminara je usvajanje najnovijih znanja u oblasti lociranja atmosferskih prenapona kao i definiranje odgovarajućih mjera zaštite za eliminaciju tj. redukciju istih''.

Izlagači seminara su ugledni i uvaženi profesori sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva Zagreb: Prof. dr. Ivo Uglešić i Božidar Filipović – Grčić, sa Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo/ Elektroprivreda BiH, Doc. dr. Zijad Bajramović, sa Fakulteta elektrotehnike Tuzla, Prof. dr. Amir Tokić, kao i stručnjaci iz privrede: Razim Nuhanović, dipl. ing. el., Elektroprenos BiH, Operativno područje Tuzla i Mr.sc. Midhat Siručić, Legrand SNC – Predstavništvo BiH.

Seminar je, kako su istakli učesnici, prilika za uspostavljanje daljnje saradnje između institucija obrazovanja i privrede, kao i razmjena iskustava i transfera znanja u ovoj širokoj i značajnoj oblasti zaštite.


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU