Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home >aktuelnosti  > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 08.12.2011. god.


 

35 godina Univerziteta u Tuzli
Međuuniverzitetski susreti

 

 

Povodom obilježavanja Jubileja „35 godina Univerziteta u Tuzli“, u utorak, 06.12.2011. god., u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, upriličeno je revijalno sportsko druženje. Odigrane su dvije revijalne utakmice između Sveučilišta Josip Jurja Strossmayer iz Osijeka i Univerziteta u Tuzli.

 

 

Međuuniverzitetski susreti su održani pod generalnim pokroviteljstvom Univerziteta u Tuzli, dok je tehnički organizator Fakultet za tjelesni odgoj i sport i Univerzitetsko sportsko društvo.

Prvo su na teren izašle odbojkašice dva Univerziteta i prikazale zavidan kvalitet igre. Prvi set su potpuno kontrolisale Osječanke, te bez problema povele sa 1:0. U drugom setu su domaće igračice imale konstantnu prednost, ali nisu uspjele izjednačiti. Konačno, treći set pripao je Tuzlankama, da bi sredinom četvrte dionice gošće napravile osjetniju prednost i mirno utakmicu privele kraju. Završilo je 1:3, po setovima 16:25; 23:25; 25:19; 18:25.

Univerzitet u Tuzli predstavile su: Anela Zukić, Lejla Musić, Ajsa Amidžić, Dara Đokić, Samra Džafić, Dajana Kešina, Selma Omerović, Biljana Kordić, Lejla Softić, Jasmina Šahinpašić i Elma Burek.

Nakon odbojke, održana je i košarkaška utakmica. Od samog početka utakmice gosti su diktirali tempo i gotovo cijelim tokom susreta održavali prednost. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 26:38. U drugom dijelu su gosti održavali uglavnom dvocifrenu prednost za konačnih 56:71.

Za domaći tim su igrali: Igor Božić, Nino Halilbegović, Muris Suljagić, Adi Sarajlić, Ado Korkutović, Haris Pašić, Admir Mehić, Edin Mehinović, Goran Pantelejić, Zlatko Golijanin, Mirza Alibašić, Aleksandar Josić, Trener:Damir Husić, Pomoćni trener:Denis Ibričić.

Nakon sportskih aktivnosti upriličen je i radni sastanak Sveučilišnog studenskog zbora iz Osjeka i Unije studenata Univerziteta u Tuzli.


 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU