Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home >aktuelnosti  > obavjest

 

 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 05.12.2011. god.


 

35 godina Univerziteta u Tuzli
Održan košarkaški i nogometni turnir

 

 

U okviru obilježavanja 35 godina Univerziteta u Tuzli upriličena su dva sportska događaja. Studenti su igrali košarkaški turnir u Univerzitetskoj sportskoj dvorani, dok su revijalnu malonogometnu utakmicu, u maloj dvorani SKPC Mejdan, igrali ekipa Tuzlanskog kantona protiv tima sačinjenog od uposlenika Univerziteta u Tuzli.

 

 

Cjelodnevni košarkaški turnir odigran je u četvrtak, 1.12.2011. god. u Univerzitetskoj sportskoj dvorani, a svoje ekipe prijavilo je 10 fakulteta Univerziteta u Tuzli. Najuspješniji su bili studenti Ekonomije pobjedivši u finalu studente Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta rezultatom 73:70. Treće mjesto osvojila je ekipa Pravnog fakulteta.
Za najkorisnijeg igrača turnira izabran je Mirza Alibašić iz pobjedničke ekipe.

Malonogometna revijalna utakmica između Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli odigrana je u petak, 2.12.2011. god. u maloj dvorani SKPC Mejdan. Uz dobro druženje i prijateljsku atmosferu prikazana je kvalitetna igra oba tima. Iako je rezultat bio u drugom planu, treba istaći da su pobjedu odnijeli predstavnici Univerziteta u Tuzli.
Za najboljeg igrača izabran je kapiten pobjedničkog tima Dževad Džibrić, koji je postigao osam pogodaka.

Turniri su održani pod pokroviteljstvom Univerziteta u Tuzli, a tehnički organizator turnira je Univerzitetsko sportsko društvo.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU