Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti  > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 24.12.2010. god.


 

Prijem za pobjednike Prvih međuuniverzitetskih sportskih susreta i
čelnike Univerzitetskog sportskog društva


Rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović primio je danas u Rektoratu predsjednika Univerzitetskog sportskog društva Tuzla, prof. dr. Murisa Đuga, predsjedavajućeg Federalnog Univerzitetskog sportskog saveza, prof. dr. Vlatka Šeparovića, sportiste, košarkaše pobjedničke ekipe sa Univerziteta u Tuzli koji su osvojili prvo mjesto na Prvim međuuniverzitetskim sportskim susretima održanim 16. 12. 2010. godine u Tuzli, te plesni par iz Univerzitetskog plesnog kluba, Dinu Miraščić i Senada Softića, koji su do sada postigli svjetske rezultate.

Sportisti su upoznali rektora Halilovića sa do sada ostvarenim rezultatima i aktivnostima, posebno o organizaciji Prvih međuuniverzitetskih susreta i inicijativi za osnivanje Univerzitetskog sportskog saveza Federacije BiH.
-Imamo volje da vratimo sport u punom sjaju na Univerzitet u Tuzli, da promovišemo Univerzitet u Tuzli i Tuzlanski kanton. Imamo i ljude spremne da budu nosioci aktivnosti na razvoju univerzitetskog sporta u Bosni i Hercegovini, i sada, kada ima spremnosti na svim univerzitetima za to, u narednom periodu ćemo nastojati postići što više, istakao je prof. dr. Muris Đug, predsjednik Univerzitetskog sportskog društva Tuzla.

-Naš Univerzitet ima sve pretpostavke za kvalitetan razvoj sporta i ja sam zbog toga inicirao na Rektorskoj konferenciji pokretanje aktivnosti na razvoju univerzitetskog sporta u cijeloj Bosni i Hercegovini. Naša podrška aktivnostima sportista bit će maksimalna koliko nam to budu raspoloživa sredstva dozvoljavala i ja vam želim da postižete što bolje rezultate, istakao je rektor, prof. dr. Enver Halilović.

Predstavnici sportskih asocijacija su istakli kako je cilj afirmirati sport na Univerzitetu u Tuzli sa ciljem organizacije prve bh. Univerzijade 2012. godine u Tuzli, te dati podršku razvoju univerzitetskog sporta u Bosni i Hercegovini u narednom periodu, kako bi naša univerzitetska reprezentacija mogla nastupati na svjetskim takmičenjima.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA