Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti  > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA
Tuzla, 07.04.2011. god.


 

 

Dani sporta Univerziteta u Tuzli
13.- 23. maj 2011. god.

 

U organizaciji Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli od 13. do 23. maja uz niz sportskih aktivnosti bit će održani ˝Dani sporta Univerziteta u Tuzli˝. Cilj manifestacije je prije svega, povezivanje i međusobno druženje studenata, prezentacija ovakvog vida aktivnosti, podizanje svijesti kod studenata o značaju bavljenja sportom.

˝U sklopu aktivnosti sa velikim zadovoljstvom najavljujemo manifestaciju Vježbanjem do zdravlja - javni fitness čas na kojoj će se na stadionu ˝Tušanj˝ okupiti preko 6.000 hiljada učesnika od osnovaca do studenata, sportskih klubova, bivših sportaša i svih onih koji podržavaju ovakav način života i rada. Također ćemo imati turnire u, odbojci i stonom tenisu, malonogometni turnir i prvenstvo u košarci˝, kazao je predsjednik Univerzitetskog sportskog društva prof. dr. Muris Đug. Za studente će biti organizovana i škola plesa koja će kulminirati Univerzitetskim plesnim balom, što je ujedno i završna manifestacija Dana sporta Univerziteta u Tuzli.

Predsjednik Upravnog odbora Univerzitetskog sportskog društva prof. sci. Samir Mačković je kazao da je sport bitan faktor ljudskog zdravlja, jer je `najjeftiniji vid zdravstva`. ˝Preko niza sportskih aktivnosti pokušavamo da masovnim napravimo sve ono što je značajno, posebno sa aspketa dograđivanja naših studenata kao ličnosti što su oni i prihvatili. Sve se uklapa u naše projekte kroz koje pokušavamo na sve načine da se čovjek što duže održava u aktivnom zdravlju, punoj zdravstvenoj sposobnosti, što je zapravo projekcije Europske unije u koju želimo da se uključimo˝, kazao je Mačković.

Profesor Đug je na press konferenciji najavio potpisivanje sportske saradnje Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli sa Američkim univerzitetom BiH u Tuzli. ˝Razgovori su obavljeni na sportskom planu, dogovoren je saradnja, a posebno nas raduje potencijal te saradnje jer nam se otvaraju nove perspektive i mogućnosti. Kazali su nam da je moguće da naši pojedinci i ekipe idu u posjetu Američkom univerzitetu u New Yorku. Velike su mogućnosti i ko zna šta sve može ova saradnja donijeti i nama i njima˝, istakao je Đug. AUBIH Tuzla sa svojim ekipama učestvovat će u svim takmičenjima ovogodišnjih Dana sporta Univerziteta u Tuzli.

 

Program Dana sporta Univerziteta u Tuzli

13. maj u 11 sati
Javni fitness čas na stadionu Tušanj

16. maj u 13 sati
Odbojkaški turnir u Univerzitetskoj sportskoj dvorani

17. maj u 10 sati
Malonogometni turnir na terenu kraj Univerzitetske sportske dvorane

18. maj u 15 sati
Turnir u stonom tenisu za studente i uposlenike Univerzitet u sali Fakulteta za tjelesni odgoj i sport

19. maj
Akcija ˝Kretanjem do zdravlja˝
10 sati - polazak ispred Filozofskog fakulteta
10:20 sati - polaganje cvijeća na Kapiji
12 sati - dolazak na odredište Vršani (obezbijeđen ručak)

20. maj u 19:30 sati
Univerzitetsko prvenstvo u košarci u Univerzitetskoj sportskoj dvorani

23. maj
Univerzitetski plesni bal za studente Univerziteta u Tuzli

 

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA