Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 27.04.2011. god.


 

Prijem UKK "Student" kod Rektora

 

Dana, 21.4.2011. god., Rektor Univerziteta u Tuzli, dr.sc. Enver Halilović, red.prof., upriličio je prijem za košarkaše UKK ˝Student˝ povodom desete godišnjice postojanja Kluba. Ovom prilikom je predstavljena i analiza izvještaja UKK ˝Student˝ za takmičarsku sezonu, te program rada kluba za takmičarsku sezonu 2010/2011.

˝U posljednjoj sezoni klub je zauzeo treće mjesto u A2 ligi, što smatramo popriličnim uspjehom. Najveća zasluga ovog kluba jeste prezentacija našeg Univerziteta i zato smatramo da je jedna takva aktivnost dovela i do formiranja Univerzitetskog društva na nivou BiH, ali i održavanja Međudržavnih košarkaških susreta˝, kazao je predsjednik UKK ˝Student˝ prof.dr. Meho Alić-Partić. Prema njegovim riječima, u narednom periodu Klub ima namjeru pozvati sve srednjoškolce i studente da se uključe, kako bi se formirala selekcija za narednu košarkašku sezonu.

Rektor, dr.sc. Enver Halilović, red.prof. košarkašima je dao podršku za napore koje čine i obećao pomoć u skladu sa mogućnostima.
˝Uz dobru organizaciju i povećane napore, te dobru koordiniranu aktivnost na nivou Univerziteta među svima onima koji se bave sportom, sigurno je da se može učiniti znatno više. U svemu tome će nam pomoći i prostor novog Univerzitetskog kampusa˝, kazao je Rektor.

Na kraju prijema Rektor je uručio priznanje treneru UKK ˝Student˝ Vladi Mićanoviću.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA