Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 23.12.2010. god.


 

 

Održan Univerzitetski bal


Univerzitet u Tuzli i Univerzitetsko sportsko društvo u Tuzli organizirali su Univerzitetski bal, kao završnu manifestaciju u okviru obilježavanja ovogodišnje proslave 34. godišnjice Univerziteta.

Univerzitetski bal je organiziran u Hotelu Tuzla, za uposlenike Univerziteta u Tuzli, profesore i studente, a sa ciljem afirmacije plesne kulture u Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

Univerzitetski bal je, ujedno bio i prilika da se uposelnici, saradnici, profesori i studenti druže na kraju kalendarske godine u opuštenoj atmosferi uz muziku i igru. U okviru zabavnog programa, pored plesnih tačaka članova Univerzitetskog plesnog kluba, priređena je i modna revija na kojoj su promovirani modeli modne kreatorke Marijane Hrvić iz Tuzle.

U toku Univerzitetskog bala rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović je uručio priznanje, prof. dr. Mehi Aliću- Partiću, prvom počasnom predsjedniku Univerzitetskog sportskog društva za razvoj i afirmaciju univerzitetskog sporta.
Predsjednik Univerzitetskog sportskog društva, prof. dr. Muris Đug dodijelio je Ismetu Piriću, direktoru Sudentskog centra Tuzla, priznanje za podršku Univerzitetskom sportskom društvu Tuzla.

Pristuni su se složili kako ovakvih kulturnih manifestacija nedostaje gradu Tuzli, a organizatori su najavili da će u budućnosti posvetiti više pažnje afirmaciji sličnih sadržaja, kako na nivuo Univerziteta, tako i na širem planu.

SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA