Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti  > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 15.07.2011. god.


 

 

Svečano otvorena manifestacija ˝Studentsko ljeto Univerziteta u Tuzli˝

 

Svečano otvorenje manifestacije pod nazivom ˝Studentsko ljeto Univerziteta u Tuzli˝ koja se održava peti put po redu upriličeno je na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Ova manifestacija sportsko-edukativno-kulturnog karaktera čiji je organizator i domaćin Unija studenata tuzlanskog Univerziteta, prije svega ima za cilj povezivanje učesnika, kako bi u konačnici moglo doći i do njihove razmjene. Ove godine okupljeno je oko 200 studenata sa Univerziteta iz Tuzle, Beograda, Novog Sada, Zagreba, Ljubljane, Prizrena, Skoplja, Banja Luke, te Zenice.

Prema riječima predsjednika Unije studenata Univerziteta u Tuzli, Munira Mandre, učesnici će do 17. jula ove godine, do kada i traje ˝Studentsko ljeto Univerziteta u Tuzli˝ imati priliku da se educiraju kroz različita predavanja. ˝Oni će također imati prilku i da prezentuju svoje radove. Bit će upriličena i promocija radova profesora sa beogradskog i novosadskog univerziteta. Studenti će ove godine također imati priliku da budu zastupljeni i u nekim sportskim dešavanjima, kao što su turniri u fudbalu i odbojci˝, ističe Mandra.

Čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala je rektoru tuzlanskog Univerziteta, prof.dr. Enveru Haliloviću, koji je za naš portal rekao da je jedan ovakav događaj prije svega od velikog značaja za naše studente, koji imaju vrlo dobre odnose i uspostavljenu saradnju sa univerzitetima iz okruženja. ˝To s druge strane doprinosi i afirmaciji Univerziteta u Tuzli, na način da mladi prenose dobre vijesti i osjećaje. Studenti će svakako time otvoriti međusobnu saradnju koja može biti u različitim oblastima. Ona može biti, recimo, od razmjene iskustava u provođenju Bolonjskog procesa, pa do razmjene iskustava i mišljenja o različitim oblicima studija na pojedinim fakultetima i univerzitetima˝, dodao je Halilović.

Među brojnim gostima u Tuzli je i doktorant na fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu i asistent Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Miloš Đorđević, kojem je izuzetna čast što može prisustvovati jednom ovakvom događaju. ˝Ovo je jedna veoma značajna manifestacija, jer da nje nema mi ne bi u Beogradu krenuli sa jednom manifestacijom koja je nalik na Medicinijadu i ona je naučno-zabavno-kulturnog karaktera. U zavisnosti od karaktera ˝Studentskog ljeta˝ u Tuzli i njenih ciljva, ja se nadam da će sve biti u krajnjoj liniji i ispunjeno˝, rekao nam je Đorđević, te dodao da mu je veoma drago što veliki broj ljudi po prvi put dolazi u Tuzlu.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 

 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz