Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 18.07.2011. god.


 

Univerzitet u Tuzli održao posljednju sjednicu Senata
za akademsku 2010/11 godinu

 

 

Univerzitet u Tuzli 14.07.2011. godine održao je posljednju sjednicu Senata za ovu akademsku godinu. Spomenuta sjednica imala je veoma obiman dnevni red, a između ostalog razmatrane su izuzetno važne tačke koje će rezultirati odličnom spremnošću Univerziteta za početak naredne akademske godine.

Na sjednici Senata usvojena je pokrivenost nastave za narednu iduću godinu, donesena je odluka o usvajanju međunarodne klasifikacije užih naučnih oblasti, usvojena je odluka o novim nastavnim planovima i programima drugog ciklusa na svim studijskim programima na univerzitetu u idućoj akademskoj godini, usvojeni su inovirani nastavni planovi i program I ciklusa studija koji će se primjenjivati od 2011/12 akademske godine. Također, usvojen je i potvrđen broj izabranih nastavnika odnosno broj prijavljenih doktorskih disertacija. Senat Univerziteta u Tuzli donio je odluku o podnošenju zahtjeva Vladi Tuzlanskog kantona da odobri otvaranje odjeljenja Univerziteta u Tuzli u Brčko Distriktu.

Pored navedenog, Senat Univerziteta u Tuzli, razmatrajući informaciju o održanim prijemnim ispitima i upisu studenata na I godinu I ciklusa studija u akademskoj 2011/12 godini, jednoglasno je donio odluku kojom se omogućava da svi kandidati koji su položili prijemni ispit budu upisani na željene studije odnosno fakultete Univerziteta u Tuzli.

Ovom odlukom omogućeno je da kandidati koji su položili prijemne, kvalifikacione ispite iz reda braniteljske populacije, djeca poginulih, umrlih i nestalih boraca/branitelja, ratnih vojnih invalida, dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i demobiliziranih boraca/branitelja, kao i kandidati koji su položili prijemne ispite a nisu iz reda boračke populacije i na konačnim rang listama nalaze se „ispod crte“ odnosno označeni su kao prekobrojni, u odnosu na ranije konkursom objavljen broj studenata koji se upisuje u I godinu i ciklusa studija, budu upisani na željene fakultete Univerziteta u Tuzli.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 

 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz