Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 05.10.2010. god.


 

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Početak nove akademske godine bio je povod da se danas, u dekanatu Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, na inicijativu rektora, prof.dr. Envera Halilovića, i prorektorice na nastavu prof.dr. Rejhane Dervišević održi sastanak kojem su prisustvovali dekani i prodekani: Tehnološkog, Farmaceutskog, Prirodno-matematičkog i Ekonomskog fakulteta te predstavnici studentskih organizacija pomenutih fakulteta.

Cilj ovog sastanaka bio je činjenica da ovi fakulteti dijele zajednički prostor za potrebe izvođenja nastave, auditornih, i posebno laboratorijskih vježbi, što ponekad stvara preklapanja ili neodržavanje nastave.

Na današnjem sastanku osigurano je da se u budućnosti, prilikom pravljenja rasporeda, predavanja, vježbi i ispita strogo mora voditi računa da se sva nastava i ostale obaveze izvrše kvalitetno i u skladu sa propisanim standardima, te da na vratima svih učionica mora biti jasno napisan raspored predavanja koja se u toj učionici održavaju.

Bolja organizacija mora biti napravljena, za šta je potrebno angažovati sve univerzitetske prostore, jer je to jedna od važnih prednosti integriranog univerziteta. Sve učionice, amfiteatri, laboratorije i drugo dio su jedne velike univerzitetske cjeline, koja podjednako pripada svim njenim integralnim jedinicama.

U toku sastanka razgovaralo se o kontinuiranoj nabavci laboratorijskih potrošnih sredstava, kao i o drugim važnim pitanjima koji imaju za cilj harmonizaciju odvijanja nastave i poboljšanje uslova studiranja.

 

 

PRESS SLUŽBA UNIVERZITETA U TUZLI

 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz  
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz  
kliknuti za veći prikaz