Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 23.12.2010. god.


 

 

Promovirano dvanaest doktora nauka Univerziteta u Tuzli

 

Danas je na Univerzitetu u Tuzli upriličena svečana promocija dvanaest doktora nauka koji su svoje doktorske disertacije odbranili u proteklih godinu dana. Svečanosti su prisustvovali čelnici Univerziteta, rektor i prorektori, dekani fakulteta i Akademije Univerziteta u Tuzli, mentori, prijatelji, kolege i rodbina doktoranata koji su promovirani.

Pozdravni govor na svečanosti održao je rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović. U svom obraćanju, prof. Halilović je, između ostalog istakao:

-Ovaj dan je poseban za vas dvanaest, koji ste odbranili doktorske teze u proteklih godinu dana. Ovo je svečanost i za Univerzitet u Tuzli.
Ponosni smo što ste odlučili na našem Univerzitetu dostići jednu od najviših stepenica u svom naučnom usavršavanju.
Od danas je Univerzitet u Tuzli bogatiji za dvanaest doktora nauka, a svijet nauka dobija dvanaest osposobljenih stručnjaka da daju svoj doprinos razvoju naučne misli, da daju doprinos razvoju cijele ove regije, a posebno napretku Bosne i Hercegovine.
Čestitam vam od srca na vašem i našem velikom uspjehu.

Današnja promocija doktora nauka jedna je od najsvečanijih manifestacija u okviru proslave godišnjice Univerziteta u Tuzli koji ove godine obilježavanja 34. godišnjicu od osnivanja.
Na Univerzitetu u Tuzli do sada je doktorsku disertaciju odbranilo i promovirano 432 doktora nauka.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA