Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 18.07.2011. god.


 

Svečano promovirano 109 diplomanata Univerziteta u Tuzli odjeljenje u Travniku

 

Svečanom dodjelom diploma u subotu je u Travniku, promovirano 109 diplomanata Univerziteta u Tuzli, odjeljenje u Travniku. Riječ je o diplomantima koji su prvi ciklus obrazovanja stekli na Tehnološkom- studijski program Prehrambena tehnologija, Filozofskom- studijski programi Engleski jezik i književnost, Tehnički odgoj i informatika i Bosanski jezik i književnost te Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, odjeljenja u Travniku, tokom 2009/10 odnosno 21010/2011 akademske godine.

 


 

Današnji dan svečanost je za Univerzitet u Tuzli, jer smo ponosni što ste odlučili na našem Univerzitetu dostići prvu akademsku stepenicu u svom naučnom usavršavanju, i na ovaj najplemenitiji način promovirati misiju Univerziteta u Tuzli. Današnja svečanost dodjele diploma diplomantima Univerziteta u Tuzli, odjeljenje Travnik, veliki je, lični, porodični, ali i društveni događaj. On će ostati svima nama u trajnom sjećanju. Vama, diplomantima, jer ste uspješno završili jednu etapu u svom životu i obrazovanju i ulazite u novu, a nama vašim nastavnicima, jer smo ponosni na vas kao naše najbolje i najviše poslovno i profesionalno postignuće. Ova svečanost je dokaz da zajednički napori mladih ljudi, ujedinjene snage nas na Univerzitetu, uz adekvatnu podršku okruženja u kome živimo i radimo, donose rezultate kojima se svi možemo ponositi.”, kazao je između ostalog rektor Univerziteta u Tuzli, dr.sc. Enver Halilović, redovni profesor, prilikom svoga obraćanja promoviranim diplomantima.

Diplome o završenom prvom ciklusu studija diplomantima su uručili prof.dr. Amra Odobašić dekanesa Tehnološkog fakulteta, prof.dr. Safet Kozarević, dekan Ekonomskog fakulteta i rektor Halilović koji je diplome uručio diplomantima Filozofskog fakulteta.

Svečana pormocija diplomanata u Travniku bila je dobra prilika da se prezentiraju ostvareni zadaci iz vizije i misije Univerziteta u Tuzli, kao i da se predstave ciljevi koji su pred Univerzitetom u Tuzli u narednom periodu. Između ostalog, na promociji je saopcebno da je Univerzitet u Tuzli podnio zahtjev za eksternu institucionalnu akreditaciju te je najavljan upist studenata u Travniku za narednu akademsku godinu.

Svečana promocija završena je bacanjem kapa u zrak što na simboličan način predstavlja i označava završetak jednog ciklusa školovanja.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 

 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz