Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 25.02.2011. god.


 

Promoviran 791 diplomant
trogodišnjeg studija Univerziteta u Tuzli

 

Univerzitet u Tuzli je održao Svečanu promociju diplomanata, koji su uspješno završili studij u trogodišnjem trajanju. Danas je promoviran ukupno 791 diplomant. Visoka poslovna škola Ekonomskog fakulteta promovirala je 194 diplomanta, Visoka trenerska škola Fakulteta za tjelesni odgoj i sport - 33 diplomanta, Razredna nastava i Tehnički odgoj i informatika Filozofskog fakulteta - 557 diplomanata i Prirodno-matematički fakultet - 7 diplomanata. Među ovim diplomantima je 188, koji su završili prvi ciklus studija po Bolonjskom procesu i to je prva promocija ove vrste na Univerzitetu u Tuzli.

Svečana ceremonija promocije diplomanata održana je u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Tuzli, uz pristustvo roditelja i prijatelja diplomanata, zvanica, prorektora, dekana, nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Tuzli.

Prigodan govor na ovoj svečanosti održao je rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović. Prisutnima se obratio sa riječima:
-Naš Univerzitet je opredijeljen i posvećen primjeni i prilagođavanju visokim standardima savremenog studiranja i naučnog istraživanja. Ali, ne očekujte odgovore i rješenja na sva pitanja. O
brazovanje u Bosni i Hercegovini nikada nije imalo adekvatnu podršku, niti u materijalnom, niti u administrativnom smislu. U vremenu sveopše krize globalnih razmjera kakvo je danas, potreban je veliki napor da bi se postigli skromni rezultati. Uprkos svim slabostima i preprekama, Univerzitet u Tuzli je danas evropskiji, bolji, kvalitetniji, liberalniji nego što je bio.

Rektor Halilović je čestitao diplomantima uspješno okončan jedan ciklus obrazovanja i pozvao ih na nastavak obrazovanja na našem Univerzitetu.

Osim určenja diploma na današnjoj svečanosti je upriličeno polaganje svečane zakletve diplomantima koji su primili diplomu profesora sa Filozofskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli. Polaganje svečane zakletve za profesore predvodio je dekan Filozofskog fakulteta, prof. dr. Bego Omerčević.

Svečana promocija diplomiranih studenata i ulazak u akademsku zajednicu Bosne i Hercegovine završena je svečanim bacanjem kapa u zrak.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz kliknuti za veći prikaz