Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 01.07.2011. god.


 

NA UNIVERZITETU U TUZLI ZAVRŠENI PRIJEMNI ISPITI

 

Prijemni ispit za upis studenta u prvu godinu prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Tuzli uspješno je okončan. Prema prvim podacima, na prijemne ispite na fakultetima Univerziteta u Tuzli izašlo je 3.278 kandidata koliko je bilo i predanih prijava za upis.

I ove godine najviše zanimanja brucoši su iskazali za Pravni, Rudarsko-geološko-građevinski fakultet- studijske programe Rudarstvo i Građevina, Tehnološki fakultet- studijski program Prehrambena tehnologija,Ekonomski, Farmaceutski, Elektrotehnički, Medicinski i Filozofski fakultet - studijske programe: Historija, Razredna nastava, Engleski jezik i književnost, Socijalni rad, Žurnalistika i Pedagogija i Psihologija, kao i Mašinski fakultet Univerziteta u Tuzli.

Kako su saopćile Komisije za provođenje dežurstava na fakultetima, svi prijemni ispiti su bili u skladu sa procedurama i pravilima bez zabilježenih bilo kakvih odstupanja. Prvi preliminarni rezultati očekuju se u vremenskom roku koji je predviđen raspisanim Konkursom.

Podsjećanja radi, Konkursom za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija za akademsku 2011/12 godinu, predviđen je upis i prijem 2.725 studenata.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU