Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 04.07.2011. god.


 

 

Na Univerzitetu u Tuzli potpisano 87 ugovora o stipendiranju

 

Danas je u amfiteatru A1 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli školarina za sufinansiranje troškova postdiplomskog studija i sticanje naučnih stepena magistra i doktora nauka u 2010. godini za 87 uposlenika Univerziteta u Tuzli.
Riječ je o sredstvima Fonda za stipendiranje i nagrađivanje studenata dodiplomskog studija i naučno usavršavanje zaposlenika JU Univerzitet u Tuzli, odnosno vlastitim sredstvima Univerziteta, i za ovu namjenu izdvojeno je oko 83.000,00 KM.

„Vaši naučni i doktorski radovi, iskustva koja stičete radeći i istražujući, znanje koje ćete u narednim godinama dijeliti sa studentima i kolegama, najbolji su put za jačanje, i ljudskim potencijalom, unapređenje Univerziteta. Ovaj današnji čin jasno pokazuje spremnost svih zaposlenih na Univerzitetu u Tuzli da participiraju u razvoju nauke, ali i našeg kadrovskog potencijala, što sa vašim motivima, vašom željom za znanjem i odricanjima koje činite, zasigurno predstavlja ispravan put građenja ove visokoškolske ustanove“, kazao je, između ostalog rektor Halilović obraćajući se i čestitajući, danas prisutnim, mladim asistentima i profesorima.

Ugovore o sufinansiranju troškova školarine danas je potpisalo 27 magistara i 58 doktora nauka.
Inače, odluke o odobravanju školarina donesene su na sjednici Upravnog odbora Fonda, održanoj 17.03.2011. godine i na osnovu ranije raspisanog Konkursa.

 

 

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU