Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
Tuzla, 27.12.2010. godine

 

 


Univeritetu u Tuzli donirano
oko 4.000 novih naslova stručne i naučne literature


Ministrstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona danas je doniralo 4.000 knjiga Univerzitetskoj biblioteci Univerziteta u Tuzli. Odluku o donaciji uručila je ministrica obrazovanja, nauke, kultur i sporta, prof. dr. Mirzeta Hadžić-Suljkić prorektorici za nastavu i studentska pitanja, prof. dr. Rejhani Dervišević. Riječ je o donaciji oko 4.000 primjeraka knjiga iz različitih oblasti nastalih na osnovu naučnih istraživanja, odnosno djelima koja se svrstavaju u naučnu i stručnu literaturu.


 

-Zahvaljujući aktivnostima izdavačke zajednice Tuzlanskog kantona i javnom pozivu koji ministarstvo objavljuje svake godine na ime sufinansiranja projekata izdavačke djelatnosti, i fundusa koji se na ovaj način stvara u biblioteci Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, danas smo u prilici donirati ove knjige i naslove za sve korisnike Univerziteta u Tuzli. Današnjom donacijom obuhvaćeno je više različitih stručnih oblasti poput medicine, rudarstva, građevine, ekonomije, filozofije, obrazovnih i drugih stručnih i naučnih grana i vjerujem da će svi naslovi biti stalno korišteni u sticanju novih znanja studenata ali i tokom stručnog usavršavanja profesora, kazala je između ostalog ministrica, prof. dr. Mirzeta Hadžić-Suljkić, uručujući odluku o doniranju knjiga.

-Koristim ovu priliku da se u ime Univerziteta u Tuzli, naših studenata i uposlenika zahvalim Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona na ovoj značajnoj i vrijednoj donaciji, ali i da se zhvalim na ukupnoj podršci koju u različitim segmentima i kroz različite vidove dobijamo od resornog ministarstva. S obzirom na to da je Senat Univerziteta u Tuzli na sjednici održanoj 08.12.2010. godine usvojio odluku o formiranju Univerzitetske biblioteke, ova donacija predstavlja značajan i izuzetno vrijedan doprinos. Ako se uzme u obzir da pred Univerzitetom u Tuzli stoji i akreditacija gdje je jedan od uvjeta i postojanje ovakve biblioteke, onda je sasvim jasan i značaj ove donacije, istakla je prof.dr. Rejhana Dervišević.

Inače knjige koje su donirane dodjeljuju se iz fundusa Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, nastalog prikupljanjem obaveznih primjeraka izdanja od izdavača, čiji su projekti finansijski podržani sa pozicije Izdavačka djelatnost tokom protekle četiri godine.


 


SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA