Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti  > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 02.04.2011. god.


 

 

Univerzitet u Tuzli organizovao druženje povodom preuzimanja Kampusa i
obilježavanja
Dana planete Zemlje


Danas je u prostoru Kampusa Univerziteta u Tuzli (Kasarna „Husein kapetan Gradaščević“ Tuzla), organizirano druženje uposlenika i studenata uz niz prigodnih raznovrsnih sadržaja, poput sportskih takmičenja i simbolične akcije uređenja zelenih površina. Povod planiranog druženja je bio obilježavanje prijenosa vlasništva Kasarne i njene prenamjene u Kampus Univerziteta u Tuzli, kao i obilježavanje 22. aprila- Dana planete Zemlje.

Druženje je potpomognuto od strane kantonalne i općinske vlasti, kao i uz podršku Amerčkog univerziteta, MUP TK, JKP Komunalac Tuzla, Tuzlanskog arhiva. Eko zeleni TK su donirali 50 sadnica za oplemenjivanje i uređenje prostora.
Danas je Rektor Univerziteta u Tuzli zasadio prve sadnice kao simbol buđenja prirode i svijesti o društvenom aktivitetu, kao i simboličan doprinos akademske zajednice obilježavanju predstojećeg datuma, 22.04. – Dana planete Zemlje.

Rektor, prof. dr. Enver Halilović je istakao da preuzimanje Kasarne "Husein kapetan Gradašćević" i njene prenamjene u Kampus predstavlja izuzetno veliki značaj za Univerzitet u Tuzli. Samo osposobljavanje Kampusa će se vršiti u dvije faze. Prva faza je adaptacija postojećih kapaciteta, dok je druga faza izgradnja potrebnih objekata za potrebe rada Univerziteta, što iziskuje velika ulaganja i novčana sredstva.
"Volja kada postoji, nađu se i sredstva da se uradi", rekao je Rektor u svom obraćanju medijima.

Potpredsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, gosp. Ilić Slađan je rekao: "U ime Skupštine Tuzlanskog kanotna zadovoljstvo mi je što vidim ovakav prizor i ovu akciju. Drago mi je što je ovaj prostor pripao Univerzitetu u Tuzli. Nadam se da ćemo iznaći rješenja da pomognemo i stavimo ove objekte u funkciju."

U ovom druženju su svakako učestvovali i svoj doprinos dali studenti Univerziteta u Tuzli. Predstavnik studenata Ekonomskog fakulteta, Selma Bajramović nam je prenijela svoje utiske o današnjem druženju: " Smatram da će ovaj prostor Kampusa pomoći generacijama koje dolaze i da će ove prostorije doprinijeti boljoj organizaciji nastave i studiranju studenata."

Za sve posjetitelje i učesnike druženja, shodno vojničkoj tradiciji organizirani su ručak-vojnički grah i osvježavajući napitci.

SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA

 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz