Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla,19.11.2010. god.


 

 

Održana Svečana akademija u povodu 34. godišnjice
Univerziteta u Tuzli

 

Danas je održana Svečana akademija u povodu obilježavanja 34. godišnjice Univerziteta u Tuzli. Akademija je održana u narodnom pozorištu Tuzla uz svečani govor rektora, prof. dr. Envera Halilovića, obraćanje gostiju i zvanica i bogat performans u izvođenju studenata Univerziteta u Tuzli i članova Univerzitetskog kulturno-umjetničkog društva „Zvonko Cerić“.
Najboljim studentima Univerziteta u Tuzli, koji su svoje školovanje okončali u protekloj godini rektor, prof. dr. Enver Halilović dodijelio je priznanja i nagrade. Ove godine je promovirano 50 zlatnih studenata koji su u toku svoga školovanja na fakultetima i Akademiji Univerziteta u Tuzli ostvarili prosjek ocjena veći od devet.
Uručene su i plakete o izboru u zvanje profesor emeritus i deset plaketa o izboru u zvanje redovni profesor.
Rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović u svečanom obraćanju gostima, zvanicama, profesorima i studentima naglasio je važnost Univerziteta u Tuzli kao značajnog generatora razvoja cijele društvene zajednice u regiji, Univerziteta na kome su se odškolovali kadrovi koji su danas priznati i poznati stručnjaci širom svijeta.
Profesor Halilović je čestitao zlatnim studentima na upornosti koju su iskazali tokom svoga školovanja i postigli izvanredne rezultate, te izrazio nadu i očekivanje da će šira društvena zajednica prepoznati njihov kvalitet i ponuditi im šansu da stečena znanja primijene u praksi.
Rektor Halilović je istakao kako je Univerzitet u Tuzli postigao dosta u reformskim procesima, ali i da je tendencija i nastojanje da se svakodnevno sistem nadograđuje i stvaraju kvalitetniji uslovi rada i studiranja.
Prisutnima su se obratili i rektor Univerziteta u Banja Luci, prof. dr. Stanko Stanić, rektor Univerziteta u Zenici prof. dr. Sabahudin Ekinović, prorektor Univerziteta u Bihaću, prof. dr. Fadil Islamović, prorektor Univerziteta u Mostaru, prof. Ivo Čolak i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Tuzlanskog kantona, prof. dr. Mirzeta Hadžić – Suljkić. Uz čestitke u povodu godišnjice koje su uputili rektoru Haliloviću i menadžmentu Univerziteta u Tuzli gosti su naglasili izuzetno veliku ulogu koju je ovaj Univerzitet imao u dosadašnjem periodu i poželjeli da se u budućnosti razvija i jača na dobrobit cijele akademske i društvene zajednice u Bosni i Hercegovini.
Svečanost su svojim nastupima obogatili studenti ADU Univerziteta u Tuzli, članovi UKUD „Zvonko Cerić“ iz Tuzle, gitarista Elvis Sivčević i plesni par Univerzitetskog pleskog kluba Univerziteta u Tuzli.
U povodu 34. godišnjice od formiranja Univerziteta u Tuzli rektoru, prof. dr. Enveru Haliloviću i njegovim saradnicima stigao je veliki broj čestitki iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 

 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz