Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 18.11.2010. god.


 

Univerzitetu u Tuzli dodijeljena kasarna Husein kapetan Gradaščević
u punom kapacitetu


Danas je u Rektoratu Univerziteta u Tuzli održana konferencija za novinare u povodu sutrašnje Svečane akademije kojom će biti zvanično obilježena 34. godišnjica ove visokoškolske ustanove. Novinarima su se obratili rektor Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Enver Halilović, dekan Akademija dramskih umjetnosti, prof. Vlado Kerošević, te student generacije UNTZ, Jasmin Saletović.

Rektor Halilović je istakao kako se ova godišnjica Univerziteta obilježava u vrijeme kada se donose veoma važne odluke i akti koji definiraju budućnost Univerziteta u Tuzli, prije svega pripreme za njegovo akreditiranje i provođenje Bolonjskog procesa.

-Otklonjene su sve prepreke za stavljanje kasarne Husein kapetan Gradaščević u Tuzli na raspolaganje Univerzitetu u Tuzli u njenom punom kapacitetu. Komisija za državnu imovinu BiH donijela je odluku kojom se kompleks kasarne stavlja na raspolaganje Univerzitetu čime se omogućuje da adaptiramo infrastrukturu za potrebe Univerziteta, za izgradnju kampusa i prilagodimo sadašnje sadržaje kasarne potrebama studenata i nastavnika, istakao je rektor, prof. dr. Enver Halilović.
Ovom odlukom se omogućava Univerzitetu u Tuzli da se dalje razvija i nadograđuje, što je stalna preokupacija i tendencija našeg menadžmenta, ali se stvara i potreba aktivnijeg uključivanja šire zajednice u podršku ovim procesima.

-Ovogodišnja Svečana akademija bit će održana u Narodnom pozorištu uz obogaćene sadržaje koji će aktivirati raspoložive resurse Univerziteta u Tuzli. Performans su priredili studenti Akademije dramskih umjetnosti i članovi Akademskog kulturno-umjetničkog društva „Zvonko Cerić“, istakao je dekan Akademije dramskih umjetnosti, prof. Vlado Kerošević.

-Čast mi je da sam završio školovanje na fakultetu Univerziteta u Tuzli koji ima dugu tradiciju i poseban kvalitet. Nadam se da će društvo prepoznati trud koji sam ja i svi zlatni studenti uložili u svoje dosadašnje školovanje i da će nam pružiti šansu da dokažemo stečeno znanje. Mi smo našim zalaganjem u toku školovanja pokazali da imamo želje i volje da postižemo dobre rezultate, istakao je Jasmin Saletović, zlatni student Univerziteta u Tuzli koji je u toku školovanja na Fakultetu elektrotehnike ostvario prosječnu ocjenu 9,89.

Sutra će u Narodnom pozorištu u Tuzli biti održana Svečana akademija na kojoj će biti obilježena 34. godišnjica od formiranja jedne od najstarijih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini. Prigodan svečani govor će održati rektor, prof. dr. Enver Halilović, a zatim će biti uručene plakete o izboru u zvanje profesor emeritus i redovni profesor, te priznanja i nagrada najboljim studentima Univerziteta u Tuzli.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA