Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti  > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 12.05.2011. god.


 

 

Svečano otvaranje međunarodne konferencije „Društveni mediji i budućnost liderstva“

 

Danas je na Univerzitetu u Tuzli svečano otvorena međunarodna konferencija „Društveni mediji i budućnost liderstva“, u organizaciji Univerziteta u Tuzli u saradnji sa organizacijom Forerunner Federation iz Sjedinjenih američkih država.

Konferencija se održava 12. i 13. 05. 2011. godine na Univerzitetu u Tuzli (Amifiteatar II Filozofskog fakulteta).

Prisutnima su se obratili: dr.sc. Vedada Baraković, voditelj Odsjeka za žurnalistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Andrew Balas, Co-Chairs of the Scientific Committee, dr.sc. Nađa Avdibašić Vukadinović, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta i dr.sc. Enver Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli.

Cilj konferencije je okupiti poslovne ljude, studente i akademske lidere sa područja zapadnog Balkana koji bi zajednički proučili prednosti suvremenih digitalnih tehnologija i društvenih mreža u unapređenju liderstva i ekonomskog razvoja na regionalnom i globalnom nivou. Na konferenciji u okviru predavanja, okruglih stolova, panel diskusija i prezentiranja stručnih i naučnih radova učestvuju kredibilni stručnjaci iz oblasti digitalnih tehnologija iz Sjedinjenih američkih država, zemalja europske Unije, te zemalja Zapadnog Balkana.

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta, dr.sc. Nađa Avdibašić Vukadinović je svečano proglasila konferenciju otvorenom.
Nakon završetka Međunarodne konferencije, potpune informacije o samom događaju ćete imati naknadno na raspolaganju. Cjelokupan program Međunarodne konferencije „Društveni mediji i budućnost liderstva“, možete pogledati na sljedećem linku:

 

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

 

 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz