Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 24.06.2011. god.


 

 

REKTOR HALILOVIĆ UPRILIČIO PRIJEM ZA DELEGACIJU
PALESTINSKE AMBASADE
 

 

Rektor Univerziteta u Tuzli, dr.sc. Enver Halilović, redovni profesor upriličio je prijem za ambasadora Palestine u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Khaled Allatrash.  

Tokom susreta ambasador je rektora Halilovića ukratko informirao o trenutnoj političkoj situaciji u Palestini te je bilateralnu saradnju između Palestine i Bosne i Hercegovine ocijenio vrlo pozitivnom.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam u okviru posjete Tuzlanskom kantonu imao priliku razgovarati sa rektorom Halilovićem i lično mu iskazati svu zahvalnost za razumjevanje i podršku koje Univerzitet u Tuzli iskazuje prema studentima iz Palestine. Posebno me raduje činjenica da smo danas, na inicijativu rektora Halilovića razgovarali i o drugim vidovima saradnje” kazao je između ostalog ambasador Allatrash.

“Univerzitet u Tuzli je veoma otvoren za saradnju sa akreditiranim diplomatskim misijama u Bosni i Hercegovini, pa tako i sa Ambasadom Palestine. Svakako, posebno razumjevanje iskazujemo pitanjima univerzitetske saradnje, razmjeni akademskog osoblja i studenata, pa će Univerzitet u Tuzli i u narednom periodu rado biti domaćin  studentima iz Palestine. Kada su u pitanju bilateralni odnosi između naših država, naučna i kulturna razmjena iskustava, sudeći prema informacijama sa međunarodnog plana i međunarodnim nastojanjima, iskazujem uvjerenje da će u narednom periodu Palestina, konačno kao država, imati međunarodnu opstojnost i stabilnost. Današnji susret bio je odlična prilika za dogovaranje buduće saradnje koja će vrlo skoro, uvjeren sam rezultirati organiziranjem internacionalne naučne konferencije”, istakao je ovom prilikom rektor Halilović.

Inače, na Univerzitetu u Tuzli sa punom stipendijom i školarinom nastavu pohađa 26 palestinskih studenata na sedam fakulteta.

Na kraju današnjeg susreta ambasador Palestine u Bosni i Hercegovini nj.e. Khaled Allatrash kazao je da veoma cijeni podršku i pomoć  koju su do sada rukovodstvo i narod Bosne i Hercegovine  pružili palestinskom narodu.

 

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU