Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti  > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA
Tuzla, 05.04.2011. god.


 

 

DOGOVORENA NOVA SARADNJA SA DRŽAVNIM UNIVERZITETOM U TETOVU

 

Delagacija Republike Makedonije, nj.e. gospodin Rami Redžepi, ambasador i Rektor Državnog Univerziteta u Tetovu, prof.dr. Argon Reka sa saradnicima boravili su jučer na Univerzitetu u Tuzli. Tim povodom upriličen je radni sastanaka sa dr.sc. Enverom Halilovićem, rektorom Univerziteta u Tuzli. Tokom susreta razgovarano je o među univerzitetskoj saradnji, kao i saradnji na zajedničkim projektima, te su prezentirane činjenice o univerzitetima.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas u prilici razgovarati sa kolegom, rektorom Državnog Univerziteta u Tetovu i evo , nakon ranije potpisanog protokola o saradnji, dogovarati i konkretne elemente našeg budućeg djelovanja. U trenutku kad Univerzitet u Tuzli obilježava 35 godina svoga postojanja, priprema akreditaciju i eksternu evaluaciju, učestvuje u različitim Tempus projektima, i svakako sprema se za „Ljetni univerzitet 2011“ mogućnost saradnje za različitim univerzitetima i fakultetima pojedinačno, sigurno će poduprijeti sva naša nastojanja da se obezbijedi mobilnost akademske zajednice, profesora i studenata, te do sadašnje, dobro razumijevanje sa svim univerzitetima sa ovih prostora podići na jedan značajniji nivo“, između ostalog, rekao je dr.sc. Enver Halilović, rektor Univeziteta u Tuzli.

Državni Univerzitet u Tetovu,prema riječima rektora, prof.dr. Argona Reke, nastavu sprovodi na 11 fakulteta sa 95 različitih programskih studija i pohađa ga oko 11.000 studenata. Obzirom da je Medicinski fakultet u sklopu ovog Univerziteta studij star tek tri godine, neophodno je usavršavanje nastavnog kadra, što je ujedno i pomoć koju očekuju od Univerziteta u Tuzli, pored izglednog učestvovanja na „Ljetnom univerzitetu 21011“.

„Usavršavanje doktorskog nastavnog kadra iz oblasti medicinskih nauka, je ono što je našem fakultetu neophodno i, zahvaljujući rezultatima Medicinskog fakulteta iz Tuzle, želimo da to bude upravo na ovom Univerzitetu. Sada je sve samo stvar konkretnih operativnih dogovora i otvaranja mogućnosti za prihvat naših kandidata za izradu doktorskih disertacija ili pohađanje doktorskog studija, i nakon ovog radnog sastanka,izražavam svoju ubjeđenost da će to tako i biti.“, rekao je prof. dr. Argon Reka , rektor Državnog Univerziteta u Tetovu.

Kako je, tokom sastanka dogovoreno, saradnja između ova dva univerziteta bit će nastavljena, a shodno potrebama kolega iz Makedonije, i dogovorima između dekana medicinskih fakulteta, vrlo skoro nas očekuju novi projekti.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA

 

 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz