Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti  > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA
Tuzla, 25.05.2011. god.


 

 

Univerzitet u Tuzli obilježio 16. godišnjicu stradanja tuzlanske mladosti
„Kapija 1995.-2011.“

 

Danas je na Slanoj Banji- Aleji mladosti, polaganjem cvijeća i vijenaca, te komemoracijom na Kapiji obilježeno šesnaest godina od stradanja tuzlanske mladosti, najtežeg ratnog zločina nad civilima Tuzle kada je od granate sa Ozrena živote izgubila 71 osoba i gdje je ranjeno preko 200 naših sugrađana.
Delegacije Univerziteta u Tuzli, predvođene Rektorom, dr.sc. Enverom Halilovićem, redovnim profesorom , polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odale su počast nesretno stradalim mladićima i djevojkama Tuzle.

„Dvadeset peti maj je datum koji Tuzlu i sve nas podsjeća na najteži zločin u višestoljetnoj historiji ovog grada, koji se ne smije zaboraviti i koji se ne smije ponoviti. U samo jednom trenutku život je izgubila sedamdeset i jedna mlada osoba, među kojim su bili i studenti našeg Univerziteta. Tim činom svi smo izgubili dio nas, izgubili smo naše studente, prijatelje, članove porodica, naše najmilije.“, kazao je između ostalog Rektor Halilović.

Delegacije Univerziteta u Tuzli na današnjem obilježavanju i Komemoraciji, činili su predstavnici menadžmenta i rektorata, dekani te predstavnici Unije studenata Univerziteta u Tuzli i Asocijacije studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Cjelokupni protokol obilježavanja šesnaest godina od stradanja na Kapiji organizirala je Općina Tuzla, a pored ostalih, prije svih porodica nastradalih, počast poginulim odali su predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti svih nivoa upravljanja u Bosni i Hercegovini, predstavnici vjerskih institucija, Univerzitet u Tuzli, Oružane snage Bosne i Hercegovine, MUP TK, UKC Tuzla kao i predstavnici drugih javnih institucija i preduzeća, brojne nevladine organizacije i građani Tuzle.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S MEDIJIMA

 

 
kliknuti za veći prikaz