Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 07.06.2010. god.



Uručenje priznanja Genralnom konzulu Republike Hrvatske
gospodinu Josipu Jurasu

 


U petak, 04.06.2010. godine, u sali Senata Univerziteta u Tuzli, upriličeno je uručenje priznanja Generalnom konzulu Republike Hrvatske u Tuzli, gospodinu Josipu Jurasu. Povod za dodjelu priznanja je okončanje njegovog mandata u Tuzli, ali naravno razlog je njegova, više puta, jasno i iskreno iskazana naklonost ka našem Univerzitetu, kao i promocija njegovih vrijednosti.

Priznanje uvaženom konzulu Jurasu, uručio je rektor Univerziteta u Tuzli, prof dr. Džemo Tufekčić u prisustvu menadžmenta i osoblja univerziteta, te predstavnika medija.
Ovom događaju je prisustvovao i renomirani tuzlanski slikar, gospodin Ćazim Sarajlić, koji je ovu priliku iskoristio da gospodinu konzulu Jurasu, uruči monografiju „Ismet Mujezinović“, svojevrsno djelo koje simbolizuje i Tuzlu i njenog najznamenitijeg predstavnika iz oblasti likovne umjetnosti.

Gospodin Juras iskazao je kasnije svoju duboku zahvalnost i želju da Univerzitet u Tuzli, grad Tuzla i cijela regija nastave put progresa koji su započeli, te emotivno potvrdio da su Tuzla i njeni građani zauvijek obilježili njegov život.

 

PRESS SLUŽBA UNIVERZITETA U TUZLI

 
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz
kliknuti za veći prikaz