Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 20.10.2009. god.

 

 

SAOPŠTENJE VEZANO ZA PREKID NASTAVE I STUDENTSKE PROTESTE U TRAVNIKU

 

Obzirom na činjenicu da u sredstvima informisanja kruže neistine o razlozima vezanim za prekid izvođenja nastave na Univerzitetu u Tuzli, odjeljenje Travnik, oglašavamo se slijedećim saopštenjem:

Univerzitet u Tuzli je na osnovu dobre saradnje ranijih godina, u odjeljenje u Travniku u I godinu prvog ciklusa studija na fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2009/10.godini upisao 156 studenata.


Univerzitet u Tuzli je Vladi Srednje-bosanskog kantona uputio prijedlog Ugovora za školsku 2009/2010. godinu dana 08.10.2009. Nastava na Univerzitetu u Tuzli, odjeljenje Travnik nije počela zbog toga što Vlada SBK do sada nije potpisala, niti dala svoje sugestije na Ugovor, što predstavlja osnovnu pretpostavku organizovanje i izvođenje nastave.


Obavještavamo javnost da je Univerzitet u Tuzli iz vlastitih sredstava finansirao izvođenje nastave u Travniku. Do danas nam je uplaćeno svega 60 % od ukupnih sredstava koja potražujemo po osnovu Ugovora sa Vladom SBK za prošlu, dakle 2008/2009. akademsku godinu.

Univerzitet u Tuzli izražava spremnost da sa nastavom u Travniku počne onog trenutka kada Vlada SBK izvrši svoje obaveze i stvori pretpostavke za rad.

PRESS SLUŽBA UNIVERZITETA U TUZLI