Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
Tuzla, 20.-22. maj/svibanj 2010. godine

 

 

Nastup naših studenata FTOS u sportskoj gimnastici
6. Međunarodni susret katedri za sportsku gimnastiku
Split, 20.-22. maj/svibanj 2010. godine

 

U okviru susreta katedri za sportsku gimnastiku u Splitu su od 20.-22.5.2010. godine održali 6. Međunarodni tradicionalni susreti studenata Fakulteta za sporta sa Univerze v Ljubljani - Fakulteta za šport, Sveučilišta u Zagrebu - Kineziološki fakultet, Sveučilišta u Splitu - Kineziološki fakultet, Univerziteta u Sarajevu - Fakuletet za sport i tjelesni odgoj i Univerzieta u Tuzli Fakuleta za tjelesni odgoj i sport. Tom prilikom su nastupili i naši studenti i studentice FTOS iz Tuzle koji su predstavljali:

  • Beganović Damir,
  • Gobeljić Hazim,
  • Adnan Malkić,
  • Zonić Elvir,
  • Salčinović Ismar,
  • Selma Smajlović,
  • Ivana Hurtić,
  • Emina Borovac,
  • Anela Zukić,
  • Jelena Mišić.

Pravo natjecanja su imali studenti/ce koji nikada nisu takmičili u vrhunskom (A) programu gimnastike sljedecih fakulteta: FŠ Ljubljana, KIF Zagreb, KIF Split, FASTO Sarajevo i FTOS Tuzla. Ekipe su sacinjavale: 4+1 (studenti/studentice) a sistem natjecanja se odvijao sa pravom nastupa na dvije sprave + preskok. Od narednih godina za očekivati je da se ovim susretima priključe i druge drzave kao Italija (Trst), Mađarska (Budimpešta) i Austrija (Grac). Organizaciju narednog susreta preuzeo je na sebe Univerzitet u Sarajevu za 2011. godinu.

U ekipnom dijelu programa najuspješnija ekipa u muškoj i u ženskoj kategoriji bila je sa Kineziološkog fakulteta Sveučilšta u Zagrebu. U višebojskom natjecanju prvo mjesto osvojio je Nebojša Brezo sa FASTO (Sarajevo) a u ženskom dijelu najuspješnija bila je Mia Raičevića sa FŠ (Ljubljana).

U pojedinačnom plasmanu po spravama na konju sa hvataljkama prva tri mjesta osvojili su studenti Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli (1. Damir Beganović, 2. Elvir Zonić, 3. Hazim Gobeljić).

Posebno se zahvaljujemo rektoru Univerziteta u Tuzli gospodinu Džemi Tufekčiću, prorektoricic Snježani Marić kao i dekanu Branimiru Mikiću na finansijskoj potpori za odlazak svih učesnika. Nadamo se da su se stekla i nova prijateljstva, što je i jedna od zadaća bavljenja sportom.
Tuzla, 23. maj/svibanj 2010.

Dr. sc. Ivan Čuk, red. prof.
Mr. sc. Almir Atiković, viši asistent

 

Ekipa FTOS Tuzla
Učesnici iz Slovenije, Hrvatske i BiH
Tuzla
Ženska ekipa FTOS Tuzla
Emina Borovac – sastav na parteru