Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
PRESS SLUŽBA
Tuzla, 07.05.2009. godine

 

Svečani prijem za Fakultet za tjelesni odgoj i sport, Univerzitetsko sportsko
        društvo Univerziteta u Tuzli i njihove predstavnike

Danas, 07.05.2009.godine, na Univerzitetu u Tuzli je održan svečani prijem za naše uvažene sportiste zajedno sa njihovim predstavnicima.
Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli aktivno razvija i promoviše sport. Univerzitet u Tuzli cijeni ove napore i aktivnosti, te daje podršku razvoju sporta na svim nivoima. To je i bio povod današnjeg okupljanja. Ujedno je bila prilika da Rektor Univerziteta u Tuzli na današnjem svečanom prijemu ugosti predstavnike Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, Univerzitetskog sportskog društva, nekih njegovih sekcija, naše drage sportiste: košarkaše, nogometaše, odbojkaše, plesače i druge.
Također, povod okupljanja je bio osvrt na ostvarene rezultate u proteklom periodu, kao i najava predstojeće manifestacija pod nazivom „Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli“.
U znak zahvalnosti za nesebičnu podršku Rektor je primio plaketu od Univerzitetskog sportskog društva koju mu je uručio predsjednik upravnog odbora Univerzitetskog sportskog društva, student Emir Hadžić.
Rektor je za dugogodišnje zalaganje i unapređenje sporta na Univerzitetu u Tuzli plaketu zahvalnosti uručio prof. Mehi Alić Partiću.
Opsežnu prezentaciju aktivnosti koje provodi Univerzitetsko sportsko društvo prezentirao je Alan Alagić, sekretar Univerzitetskog sportskog društva ističući brojna takmičenja i kolektive koji egzistiraju u okviru pomenutog društva. A da je Univerzitet u Tuzli, u ovoj oblasti, otišao najdalje u našoj zemlji, govori podatak da niti jedan drugi univerzitet u BiH nema sistemski organizirane sportske aktivnosti.
Predstojeću manifestaciju „Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli“ kratko je najavio Dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport prof. Branimir Mikić, pominjući samo neke od aktivnosti koje su planirane za period 19.-28.maj. Najviše pažnje sigurno će privući završnice takmičenja u košarci i nogometu, ali ništa manje zanimljivo neće biti u odbojci, šahu ili pješačenju „Kretanjem do zdravlja“.