Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > ljetni univerzitet > obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Tuzla, 05.06.2012. god.


 

17. LJETNI UNIVERZITET TUZLA – LJUT 2012
20. – 28. 06. 2012.

 

 

Univerzitet u Tuzli ima čast i zadovoljstvo pozvati Vas na tradicionalnu manifestaciju Ljetni Univerzitet Tuzla - LJUT 2012, koja će se održati u periodu 20. – 28. juni 2012. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Centralna tema ovogodišnjeg LJUT-a je Doktorski studij kao aspekt internacionalizacije univerziteta, koja će okupiti brojne stručnjake iz zemlje i regiona.

Od samog osnivanja, 1996. godine, LJUT okuplja stručnjake i studente iz zemlje i inostranstva, stvarajući široku mrežu entuzijasta koji nastavljaju sarađivati i nakon ove manifstacije. Veliki izbor kurseva i predavanja koji drže eminentni profesori i predavači u stimulirajućoj akademskoj sredini svakako su garancija bogatog iskustva akademske i kulturne razmjene.

Pored brojnih kurseva, seminara, okruglih stolova, konferencija i radionica organizovanih u okviru LJUT-a, a koje za cilj imaju razmjenu informacija i akumulaciju znanja, manifestacija nudi i jedinstvenu priliku da upoznate regiju Tuzle, ali i cijelu BiH, kroz raznovrsni program vannastavnih aktivnosti koje uključuju sportske aktivnosti i ekskurzije.

Ove godine u okviru LJUT-a učesnicima Ljetnog Univerziteta Tuzla, studentima i osoblju Univerziteta u Tuzli, pored kratkih kurseva engleskog i francuskog jezika, po prvi put nudimo i kurseve njemačkog i turskog i jezika. Pored toga, student će imati priliku da pohađaju kratki kurs plesa i veliki zumba party. Svi kursevi su besplatni i primaju ograničen broj učesnika. Više informacija o prijavi možete pronaći ovdje.

Za dodatne informacije i pitanja obratite se Uredu za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu Univerziteta u Tuzli na kontakt telefon: +387 35 300 526; tel/fax: +387 35 300 528 ili international@untz.ba.
Unaprijed se radujemo Vašem učešću na Ljetnom Univerzitetu Tuzla 2012.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU