Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 30.06.2011. god.


 

 

NA UNIVERZITETU U TUZLI
SVEČANO OTVOREN „16. LJETNI UNIVERZITET“

 

Kako je i najavljeno, sinoć je svečano otvoren „16. Ljetni univerziteta“ koji se od 29.06.2011.-08.07.2011. godine održava na Univerzitetu u Tuzli, nakon čega je promovirana knjiga „Doba ekonomske diplomacije“ autora Stjepana Mesića i Jasne Plevnik.

 

„16. Ljetni univerzitet“ zvanično je otvorio rektor Univerziteta u Tuzli, dr. sc. Enver Halilović, redovni profesor koji je prisutne posjetio na uspjehe Univerziteta u Tuzli ostvarene tokom posljednjih godinu dana. Pored toga, rektor Halilović govorio je o ulozi Univerziteta u cjelokupnoj društvenoj zajednici i ispunjavanju njegove misije.

„Današnji dan svečanost je za Univerzitet u Tuzli, jer smo ponosni što i ove godine akademska zajednica Tuzle i Tuzlanskog kantona, neće biti neskromno ako kažem i Bosne i Hercegovine, pa i regije, postaje centar pozitivne energije obrazovanih i mladih naučnika koji svojim radom, učenjem, istraživanjem i umjetnošću upotpunjuju način i stil življenja ovog kraja, ali i ovog Univerziteta. U narednih deset dana, koliko 16. Ljetni univerzitet traje, svjedočit ćemo i učestvovati na više od dvadeset različitih sadržaja, seminara, okruglih stolova, radionica, promocija, simpozija, dotičući se svih naučnih disciplina. Razmjenit ćemo iskustva i znanja iz velikog broja oblasti, od sporta do umjetnosti, od energetike i elektronike do dijagnostike i genetike, od ekonomije do privrede, preko književnosti i historije“ kazao je u svom govoru rektor Halilović proglašavajući otvorenim „Ljetni univerzitet“.

O značaju „Ljetnog univerziteta“ na ceremoniji svečanog otvaranja govorila je prorektorica za među univerzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu, prof.dr. Mensura Aščerić, a prisutnim se, u ime osnivača Univerziteta u Tuzli, Vlade Tuzlanskog kantona, prigodnim govorom obratila ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, prof.dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU