Tuzla,

UNIVERZITET U TUZLI

 
 

  home > aktuelnosti > obavjest
 

UNIVERZITET U TUZLI
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Tuzla, 05.07.2011. god.


 

U okviru 16. Ljetnog univerziteta

Održana radionica „Regionalna iskustva pri akreditaciji studijskih programa i labaratorija:

Implementacija tehničkih rješenja u inženjerstvu“

 

 

U okviru „16. Ljetnog univerziteta“, Rudarsko–geološko-građevinski fakultet Univerziteta u Tuzli bio je domaćin međunarodne radionice „Regionalna iskustva pri akreditaciji studijskih programa i labaratorija: Implementacija tehničkih rješenja u inženjerstvu“, o čemu su govorili istaknuti stručnjaci iz ove oblasti, prof. dr. Ivan Vrkljan, prof. dr. Biljana Kovačević-Zelić , prof. dr. Gordan Bedeković , prof. dr. Igor Vlahović, doc. dr. Zoran Nakić i doc. dr. Maro Dobrilović sa Univerziteta u Zagrebu, doc. dr. Dejan Bokonjić sa Univerziteta Istočno Sarajevo i prof. dr. Rejhana Dervišević i prof. dr. Zehra Salkić sa Univerziteta u Tuzli.

Tokom radionice govoreno je o temama poput geotehničkog inženjerstva u dinarskom kršu, izgradnji okna revrzibilne hidroelektrane Velebit bunavrskim načinom, te su razmjenjena iskustva o nastavnom, znanstvenom i stručnom radu, međunarodnoj saradnji, akreditaciji studijskih programa, akreditaciji labaratorija i pripremama za akreditaciju studijskog programa geološkog odsjeka.

Pomenuta radionica bila je odlična prilika za prezentaciju studentskih stručnih radova. Tokom drugog dana, koliko i traje radionica „Regionalna iskustva pri akreditaciji studijskih programa i labaratorija: Implementacija tehničkih rješenja u inženjerstvu“ učesnici i predavači izvodili su stručne edukacije na terenu pri čemu su obišli i tuzlanske privredne rudarske kolektive.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU