UNIVERZITET U TUZLI

obavijest


Google


www untz.ba
home > aktuelnosti> obavijest
 

UNIVERZITET U TUZLI
Ured za naučno-istraživački rad
Tel:300-525
Fax:300-524
E-mail: nir@untz.ba

 

Obavijest o raspisivanju Konkursa za izbor domaćih i medjunarodnih stručnjaka

 

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo vas da je Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta (HEA) raspisala javni konkurs za izbor domaćih i međunarodnih stručnjaka koji daju ocjenu i obavljaju reviziju kvaliteta i daju preporuke o akreditaciji visokoškolskih ustanova i studijskih programa.

Konkurs je objavljen 14. decembra 2009. godine u dnevnim novinama: Dnevni avaz, Glas Srpske i Večernji list i na web stranici Agencije. Rok za podnošenje prijava na javni konkurs je 30 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.
Domaći i međunarodni stručnjaci su predstavnici akademske zajednice u BiH, privrede i prakse, studenti i međunarodni stručnjaci. U opštim kriterijima Javnog konkursa navedeno je da stručnjaci treba da dobro poznaju pisani i govorni engleski ili drugi svjetski jezik, da posjeduju dobre sposobnosti usmene i pismene komunikacije, rad na elektronskim ili internetskim komunikacionim sistemima, sposobnost djelotvornog rada u timu, kao i sposobnost poštivanja dogovorenih protokola, procedura i rokova. Za svaku kategoriju stručnjaka propisani su i posebni kriteriji.

U prilogu dostavljamo tekst javnog konkursa i obrazac prijave na Konkurs. Molimo da obavijestite sve potencijalno zainteresirane stručnjake o mogućnosti prijave na ovaj Konkurs.

 

Javni konkurs

Prijava na konkurs


S poštovanjem,

Dr.sc. Edin Delić, vanr.prof.
V.d. prorektora za NIR